Windows Media Player 11 - navégre!
2007. augusztus 18. írta: Asszem

Windows Media Player 11 - navégre!

A második kellemes meglepetés számomra az új Office óta a Windows Media Player 11-es verziója. Ha volt Microsoft program, amit igazán gyűlöltem, akkor az a Media Player volt. Annyira áttekinthetetlen, átgondolatlan, ronda és használhatatlan felhasználói felületet el sem tudtam volna képzelni, mint amit a korábbi verziókban a Microsoft produkált. Tanítani lehetett volna szoftverergonómiából: hogyan ne. Rémes.

Ezért amikor a program kérdezte, hogy van új verzió és letöltse-e, unottan klikkeltem a nemre. Hagyjon békén, elvagyok a WinAmppal, bár az sem tetszik. Aztán pár napja megláttam az egyik barátomnál a legújabb verziót, nem hittem el, hogy Media Playert látok.

Végre. Ezt is legalább annyira helyrerakták, mint az Office termékeit. Első ránézésre is jól áttekinthető felület, jól látható és egyértelmű gombokkal, a releváns információk nem a képernyő négy átellenes sarkában találhatóak, a kezelőgombok egymástól szabad szemmel is megkülönböztethetőek, végre egyetlen klikkeléssel beállítható, hogy mutassa, hol tart éppen a lejátszott szám ÉS milyen hosszú, a Bemásolás funkció normálisan működik és nem az a használhatatlan szar, ami volt, a médiaadatokat rendesen letölti, és ami a legfontosabb, a médiatár is világosan tagolt, átlátható, sőt szép...

Azt hiszem valami végre tényleg megmozdult Microsoftéknál! :)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ulenko 2007.08.18. 15:46:52

Most akkor "utólag" már rájöhettél, hogy jól átvertek ... (ti. itt már annyi jogod sincs, mint egy takarítónőnek a felmosórongyán)

Asszem 2007.08.18. 16:02:32

Ezt most nem vágom. Mihez nincs jogom? Kaptam egy tök jól használható programot a régi rémség helyett...
süti beállítások módosítása