Információs túlcsordulás
2009. augusztus 29. írta: Asszem

Információs túlcsordulás

Azt hiszem elérkeztem a saját információ befogadás határomhoz, legalábbis ebben a formában, ha meg akarom őrizni a hatékonyságomat, nem gyömöszölhetek még több hírt az olvasómba. 

 
Pár napja feliratkoztam vagy 10-15 RSS csatornára, amelyeket a Google Reader új, "Featured Power Reader" ajánlójában találtam. Ezzel naponta 30-100-al nőtt meg az átfutandó hírek száma. Már nemhogy arra nincs időm, hogy elolvassam ezeket, hanem arra sem, hogy a címküket átfussam és elolvassam ami érdekes. Bár még egy darabig az "új karantén" kategóriában tartom őket, de érzem, hogy hamarosan mennek a "bármikor törölhető" címke alá.
 
Kicsit át kell gondolnom a dolgokat, mert egyfelől jó a tájékozottság illúziója, hogy kb. minden hírről tudok valamit, másfelől érzem, mennyire felületes ez. Nemhogy egy hosszú elemzést nincs kedvem elolvasni, de már lassan ott tartok, hogy egy blogposztot sem. Nem csoda, hogy az utóbbi hetekben egyre többet Twitterezek.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása