Sólyom és a morális válság
2006. november 14. írta: Asszem

Sólyom és a morális válság

"...a szentesi kórház sebészeti osztályának korábbi vezetőjét június 16-án jogerősen három év börtönre ítélték, mert több mint kétszáz alkalommal végzett külföldi betegeken műtéti beavatkozást pénzbeli ellenszolgáltatásért úgy, hogy azokat sürgősségi ellátásként jelentette és ezzel több mint 65 millió forint kárt okozott az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnak.
   
A társtettesként, folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett, különösen nagy kárt okozó csalás bűntette és folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás vétsége miatti végrehajtandó szabadságvesztés büntetést a köztársasági elnök kegyelemből egy év szabadságvesztés büntetésre mérsékelte."

Én ezt nem értem.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2006.11.14. 16:20:37

Mit nem értesz?

Gondolom nem csak a pénzt zsebelte be, hanem a sürgősségi ellátás miatt még el is számoltatta a műtétet az OEP-pel. Sürgősségi esetben ugyanis a legtöbb külföldi alapból biztosítva van, az országok közötti egyezmények miatt.

Asszem 2006.11.15. 14:52:29

Miért nem indokolta? Az, hogy szimpátiaaláírásgyűjtést rendeztek az érdekükben nem kisebbíti az elkövetett vétséget. Ilyen alapon a Zalatnaynak még börtönbe sem kellett volna vonulnia.

Sólyom rosszkor hallgat, sokat hallgat, és egyáltalán nem úgy viselkedik, ahogyan szerintem egy határozott köztársasági elnöknek kellene.
süti beállítások módosítása