Alternatív bizottság -  alternatív eredmény?
2006. november 15. írta: Asszem

Alternatív bizottság - alternatív eredmény?

"Mindkét oldalt, a rendőrök és a tüntetők magatartását egyaránt vizsgálja az az alternatív bizottság, amely az október 23-i zavargások feltárására jött léte - mondta Völgyesi Miklós, volt legfelsőbb bírósági büntetőbíró, a testület egyik tagja...

Völgyesi Miklós szerint felvetődik a kérdés: miért koncentráltak hihetetlen nagyságú rendőri csapaterőt október 23-án a fővárosba, kinek állt ez érdekében, ki "bíztatta a rendőröket arra, hogy földön fekvő, ellenállást már nem tanúsító embereket bántalmazzanak, s ilyen módon bűncselekményeket kövessenek el".

Ez már a rendőri felső vezetésen túlmutató jelenségek vizsgálatát is szükségessé teheti - jegyezte meg a volt legfelsőbb bírósági bíró." (stop.hu)


Hogyan lehet objektív vizsgálatot várni ilyen prekoncepciókkal rendelkező bizottságtól? A megfogalmazott kérdésekben már ott a válasz, hiszen egészen másképpen hangzik, ha azt a kérdést vizsgálná a bizottság, hogy "bíztatta-e valaki a rendőröket arra hogy ...bűncselekményeket kövessenek el?"

Természetesen sajnos ez sem zárható ki. Mondjuk ki, mit várunk: Gyurcsány személyesen adott utasítást Gergényinek, hogy utasítsa a rohamrendőröket, hogy a földön fekvő békés tüntetőkbe rúgjanak bele, és törvénytelenségeket kövessenek el. És már meg is van a rendőri felső vezetésen túlmutató jelenség...

Ha be tudják bizonyítani, és a kormány által felállított bizottság nem ugyanerre a következtetésre jut, akkor teljesen igazuk van, és Gyurcsánynak tényleg le kell mondania. De ha nem, akkor az ártatlanság vélelme alapján egyértelműen nemleges választ kell adni, mégpedig olyant, amit a Fidesznek is el kell fogadnia, még akkor is, ha a sugallmazások mögött egyértelműen Orbán és pártja áll.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása