Vészfékező diákok...lefújva!
2007. január 08. írta: Asszem

Vészfékező diákok...lefújva!

"Vészfékek meghúzásával tiltakoznának a diákok január 19-én a MÁV vonalain az utazási kedvezményük szűkítése miatt - értesült a Magyar Hírlap"

Remek ötlet. Válasszuk a tiltakozásnak azt a módját, ami lehetőleg jól keresztbe tesz mindenkinek. Kíváncsi vagyok mit szólnának ezek a diákok ahhoz, ha például a gyógyszerészek úgy tiltakoznának, hogy bombariadót fújnának akkor, amikor ők szigorlatoznak, vagy államvizsgáznak. Ha már rossz, hadd legyen mindenkinek rossz.

Szerencsére "a Hallgatói Önkormányzatok Országos Szövetsége elhatárolódott a vészfékmozgalomtól, Bujdosó Gábor, a konferencia soproni elnöke felhívta a figyelmet, hogy az akció résztvevőit a rektorok akár ki is zárhatják az adott főiskoláról, egyetemről".

UPDATE! Szerencsére a mozgalom belátta, hogy nem ez a tiltakozás helyes módja, és lefújta az akciót. Örülök neki, így a bejegyzés is tárgytalanná vált.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tistedur 2007.01.08. 10:43:37

nagy az isten állatkerje és alacsony a kerítés..

molcsa · http://molcsa.blog.hu 2007.01.08. 11:41:55

amikor egyetemre jártam, komolyan nagy traumaként ért az átlagos egyetemisták tájékozatlansága a "valóság" felől. fogalmuk nem volt a történésekről, így az összefüggéseket sem értették, szóval tökéletes alanyai a populizmusnak.
ez a mostani akció is ezt bizonyítja. hallottak páran valami engedetlenség-dologról, de fogalmuk sincs, hogy az mit jelent. ha valaki csak úgy játszásiból meghúzza a vészféket, azzal nemcsak, hogy elkésik az összes ember, aki azon a vonalon utazik, de a hirtelen fékezés miatt tuti, hogy sokan elesnek, megsérülnek stb. a közveszély okozás mintapéldája (meg az idiotizmusé)

Surfin · http://surfin.blog.hu 2007.01.08. 12:12:19

Látom nektek se tetszik a dolog :S.
"Az akció résztvevőit a rektorok akár ki is zárhatják az adott főiskoláról, egyetemről". Meg is érdemlik, sok idióta. A baj csak az, hogy nem csak ők fogják (ha fogják) csinálni...

András 2007.01.08. 12:20:48

Mennyi most a bírság az indokolatlan működtetésért? 6000 forint?

Surfin · http://surfin.blog.hu 2007.01.08. 14:02:04

Valahol azt írták, hogy annyi. Persze csak akkor, ha elkapják az elkövetőt...
süti beállítások módosítása