"Debrecenben rend van"
2007. június 29. írta: Asszem

"Debrecenben rend van"

Amikor az árpádsávos honvédők ellehetetlenítették a Kendermag debreceni tüntetését, Kósa azt mondta, nem lát ebben semmi kivetnivalót és amúgy is "Debrecenben rend van".

Hát most megláttuk, milyen is a rend, ahogyan egy jobboldali elképzeli. Teljesen függetlenül attól, hogy mi a véleménye Kósának a Klubrádió "ars poeticájáról", kutya kötelessége lenne elítélni és határozottan fellépni azokkal szemben, akik véleményüknek mások megfélemlítésével adnak hangot.

Mert az árpádsávos csürhe abban különbözik a jobboldali, véleményét demokratikus jogaival élve kifejező polgártól, hogy egyértelműen a megfélemlítésre játszik. Egy fideszes tüntetésre simán kimehet az ember, esetleg szóba elegyedhet a kintlévőkkel, sőt ahogy Orbán mondta, talán még "értelmes vita" is kialakulhat, és ez így van rendjén. Az árpádsávos ordibálók azonban megjelenésükkel és viselkedésükkel a vitakultúra olyan alacsony szintjére süllyedtek, amikor már tényleg reménytelen bármilyen párbeszéd kezdeményezése, sőt ennek megkísérlése esetén akár még erőszakhoz is folyamodhatnak. Hiszen már az óvodában is az utolsó érv az volt, hogy ha nem sikerült túlkiabálni a másikat, akkor kap egy pofont, és attól majd csendben marad. Jelenleg a szélsőjobb a túlkiabálási fázisnál tart.

Az árpádsávosok frusztráltak és agresszívek, mindehhez viszont pontosan a mérsékelt jobboldal cinkos hallgatásából vagy burkolt egyetértéséből kapják a muníciót. Kósa kommunikációja annyit jelent, hogy "jól van fiúk, tökösek vagytok, megmutattátok a bolgárnak, de azért én másképp fejezném ki a véleményem, bár ez nem jelenti azt, hogy ti továbbra is folytassátok a szokásos stílusban".

Pedig ez az egész szélsőjobb probléma pillanatok alatt megoldódna, vagy legalábbis jelentősen mérséklőden, ha a Fidesz, mint a legnagyobb jobboldali párt határozottan és félreérthetetlenül azt mondaná, hogy NEM.

Ha Kósa azt mondaná, hogy bár nem ért egyet a Klubrádió politikájával, de mindent megtesz annak érdekében, hogy ilyen eset a jövőben ne fordulhasson többet elő. És valóban erre törekedne.

Az árpádsávosok ettől még nem szívódnának fel, nem szelídülnének mérsékelt jobboldalivá, de szerintem az egész országnak jót tenne, ha nem kéne azt érezni, hogy bizony az erőszak (jelenleg csak mutatása) elfogadott lehet.

Ha viszont maradunk ennél a politikánál, akkor ne csodálkozzon a Fidesz, ha a baloldal is kellően populista módon, némi retorikai túlzással, de hamarosan elkezd barnaingesekről és fasizmusról beszélni.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rl · http://www.flittereslofasz.blog.hu 2007.06.29. 14:37:23

De akkor most nem arról van szó, hogy az egész egy kurva nagy baromság? Nyilván Bolgár is izgalmas műsort akart csinálni és ez be is jött. Ha a FIDESZ-nek meg semmi köze hozzá, akkor joggal maradnak csöndben, főleg, ha nem vállalják egyenesen a debreceni kiskirályt. A Klub rádiónak jól jött a botrány: kavarunk szart, aztán Megbeszéljük...

marcipán 2007.06.29. 15:30:09

Én már egy ideje vártam, hogy Lalikirályt mikor szedik elő vmi mocskosfasiszta-radikális ügyben. Eddig ugyanis meglehetősen reálpolitikai vonalon futott, Orbán riválisaként volt beállítva, miegymás. Ténylegesen balra (bocsánat, SZDSZ-re) szavazók is láttak benne fantáziát. Épp itt van az ideje, hogy le legyen szedve róla a a keresztvíz.

arvisura · http://turoczi.blog.hu 2007.06.29. 17:25:29

Nem voltam Debrecenben, csak a százszor visszajátszott felvételből hallottam, hogy "nyilvánosságot" kapott az a vélemény, amit Bolgár, meg Orosz hajlandó elfelejtetni. Egy hazug propagandával hatalomra került kormány szekértolóinak ott az SZDSZ-es főváros, hagyják békén a vidéket.
Egyébként ha valóságos demokrácia volna, akkor nem a Népszabadság tudósítója kácsorogna arról, hogy mi történt.
Jogállamban itt azoknak kellene hűvösön ülni, akik ma leplezetlenül másokat támadnak, fenyegetnek, a nemzetről lehúzzák a hetedik bőrt is.
Tehát nem ez a magyarság legnagyobb baja ezekben az években, hogy pár felhergelt félnótás bekibaál a szocipropposoknak, hanem az, hogy pártoktól függetlenül ez a politikai elit sírba teszi ezt az öregedő, fogyatkozó magyarságot.
Ez egy vélemény azok közül, amit Bolgár György rádiójában félúton lekevernek.
Csak emlékeztetőül Gyurcsány öszödi őszinteségi rohamából:
...hazudtunk reggel, délben, este...
(lásd Magyar Kossuth Rádió 1956-azonos)
Nos, most talán éjszakai sötétség van az ország jövőjét illetően, mert a hazudozás most is tart. Veress János parasztbróker épp a napoban vett fel újabb pármilliárd eurót, hadd teljesen a haverok zsebe.
Ez az igazi gond - nem a rikoltozó árpádsávos fajankó élő adásban. Tőlük be lehetett vonulni a teraszról.
Ez a sok éhenkórász munkanélküli hova bújjon?
Errő kellene faggatni a miniszterelnök urat, ha volna objektív újságírás.

Asszem 2007.06.29. 18:10:57

Arvisura te mit szólnál ahhoz, ha a jobboldal rendezvényeit rendszeresen megzavarná a (szerencsére nem létező) szélsőbalos csürhe? Ha szovjet zászlókat lengetve üvöltöznének elvakult emberek, ha mondjuk a HírTV nem tudna kihelyezett helyszíneken forgatni, mert a balos tömeg fenyegetően lépne fel?

És mindeközben Gyurcsányék cinikus módon úgy nyilatkoznának, amit a szélsőségesek is egyértelműen bíztatásként dekódolhatnak?

Tavaly szeptemberben nem pont az volt a legnagyobb baj, hogy a rendőrség "szétverte" a békés tüntetést? Tehát megakadályozta az embereket abban, hogy demokratikus jogukkal éljenek?

arvisura · turoczi.blog.hu 2007.06.29. 20:38:49

Sokszor pattanásig tudja feszíteni az emberek idegeit az, amit a "baloldal" csinál. Az a baloldal, ahol együtt a magyar felső tízezer.
Orosz József például egy órán keresztül nyalogatta "sebeit" a Klubrádióban ma este.
Ami a debreceni incidenst illeti nem a kultúra csúcsa! De én még mindig többre tartom annak az embernek a magatartását, aki szemtől szembe mondja, amit gondol, mint azét, aki az öszödi bizalmas körben színt vall, nem számítva arra, hogy az nyílvánosságra kerül. Ha ez a választás előtt történt volna...
De ilyen nincs.
Abban értünk egyet, hogy útszéli a politikai kultúra hazánkban, de ehhez elég a parlamenti pengeváltást hallgatni.Lesüllyedtünk, mert minden oldal a saját koncát védi.

Trombocita 2007.06.29. 22:24:11

NE haragudjon a koala-párti és befolyásolható fura-madarak sereglete, de: hogy Drágaédes-BOLGÁRÚR éppen OTT tartott OUTDOOR-élőadást, ahol 68 képviselőből 67 FIDESZ-es, ahol a Polgármester 76-14 arányban nyer a FIDESZ-színekben, EZ AKKORA OTROMBA PRVOKÁCIÓ, hogyx ELKÉPESZTŐ!

Előre várható volt. S így tervezte ez a MÉDIAPROSTi-bűnszervezet!

Miért nem egy LOKI-meccs után a stadion mellé szervezték??!

OTT TUTTI sz@&rá verték volna őket!

S most jajveszékelnek a "demokráciáért"! Ez ugyanaz, minz Kármáán Irén ÁLLÍTÓLAGOS megverése és elrablása.
PROVOKÁCIÓ.

Asszem 2007.06.29. 22:32:05

Trombocita hozzászólásod tökéletes példája a jobboldal demokráciafelfogásának, csak kicsiben.

Hadd magyarázzam el: Debrecen egy város, nem pedig a Fidesz saját birtoka. Minden magyar állampolgárnak joga van a szabad véleménynyilvánításhoz, még akkor is, ha véleménye ellentétes a helyi politikai többség nézetével. Legalábbis a demokrácia ezt jelenti.

pulyka · http://pulykakakas.debrecen.hu 2007.06.30. 01:09:15

Arvisura, nem csak Debrecenben nem voltál...

trombocita, neked meg a (jelen)léted provokáció...

olaci (törölt) 2007.06.30. 10:12:31

Sziasztok

Mit vagytok úgy kiborulva az Árpád-sávtól? Menjetek vissza a történelembe és nézzétek már meg alaposan azt a tetű karszalagot a nyílasokon! Édes istenem hát mit művelt veletek ez a ballib média

Asszem 2007.06.30. 10:15:56

Nem az Árpád-sávval van baj, hanem az árpádsávos csürhével. Egyébként éppenhogy az igazi hazaszerető jobboldaliaknak kellene kiakadni azon, hogy ismételten meggyalázzák az Árpád-sávos zászlót.

Legalábbis én nem lennék büszke ezekre a tüntetőkre és igyekeznék elhatárolódni tőlük.

olaci (törölt) 2007.06.30. 10:20:01

Ja, +valami aztán leugrok erről a témáről, mert felforr tőle az agyvízem: ránk - jobboldal - hajlamosak azt mondani a népek, hogy mindenféle rasszisták vagyuk, miközben az értelmiségi balosoktól csak azt hallom, hogy azért nem szavaznak a Viktorra, mert ő CIGÁNY...

Hogy is van ez ekkor?

olaci (törölt) 2007.06.30. 10:23:16

Engem sem érdekelnel a tűntetők- a nagy részűk degi - ,mert így nem lehet (kormányt)váltani. Itt a múltunkkal van baj -túl sok a lezáratlan akta, gondolj csak Horn Gyugyura...a srác még mindig bűszke arra, hogy része volt 56 szétverésében...

Asszem 2007.06.30. 10:43:34

Olaci elég súlyos hiba összekeverni az értelmiségi balost a rasszista balossal. Utóbbi ugyanis kizárja előbbit.

Egyébként ez a poszt nem a rasszizmusról szólt, hanem a szólásszabadságról, nem Orbánról szólt, hanem a Kósáról, és végképp nem az MSZP hibáiról.

Az, hogy valaki az egyik oldalt kritizálja, még nem jelenti azt, hogy hibátlannak tartja a másikat.

azAttis 2007.06.30. 13:06:31

Provokálni mentek oda. Mondjuk én virágot vittem volna nekik. Stílszerűen [b]szegfűt[/b] :p de elmondtam volna, hogy tisztuljanak innen de nagyon gyorsan.

Kósa teljesen jól reagált!

Asszem 2007.06.30. 13:29:27

Attisan én is pontosan erről beszélek. Mivel Debrecen jobboldali város, ezért egy baloldali elkötelezettségű rádióműsor kiszervezése nyílt provokáció, tehát megérdemelték, amit kaptak, ugye?

Na ez az a demokráciafelfogás, amiből nem kérünk.

Budapesten a MIÉP rendszeresen és szándékosan az SZDSZ rendezvényei mellé szervezi a saját sátrait. Természetesen ez is provokáció. De ameddig nem zavarják meg a másik felet véleményének kinyilvánításában, addig ezzel nincs semmi probléma.

Majd rájössz erre magad is, ha egyszer te kerülsz olyan helyzetbe, hogy belédfojtják a szót, pusztán azért, mert olyan helyen merészelnéd kifejezni a véleményedet, ahol a többség nem ért egyet veled.

Kulturált ember nem viselkedik úgy, ahogy az árpádsávos csürhe tett, és kulturált politikus nem nyilatkozik úgy, ahogyan Kósa reagált.

A te logikád szerint például a Fidesznek semmi keresnivalója nem lehetne Budapesten...

arvisura · turoczi.blog.hu 2007.06.30. 14:24:55

Könyörgöm, már megint pártpolitikai vitába keverdtünk! Huszan hangoskodtak a Piac utcán, ahol a teraszról élő adás ment a Klbrádióba. A stáb bepakolt, az ellenvéleményt elfojtották (ez a Klubrádió betelefonálós műsorainak sajátja), aztán minden ment tovább.
Jó apropó volt arra, hogy az eddig "szalonképesnek" tartott Kósa Lajos is kapjon hideget - meleget. Addig sem kell a Veress pénzügyminiszter úr által felvett újabb négymilliárd euró hitelt megmagyarázni. Kell a pénz a haveronak - meg az ilyen rádiócsatornáknak. Ennyit ér az egész.
Ja és még valami: sajnos a politikai elitünk nagy része prosti, ahol lassan a fejükre nőtt maffia sugja a lépéseket.
Pulykának pedig: közelebb voltam Debrecenhez, mint gondolod!

azAttis 2007.06.30. 15:25:35

Asszem: kisöreg ne adjál a számba dolgokat. Én nem mondtam, hogy megérdemelte a pofánvágást (ha ugyan tényleg megtörtént és nem hallgatottságnövelő kitaláció) ezt Te írtad le. Direkt az ellenkezőjét állítottam. Virág vittem volna nekik és max. a véleményemet. Ehhez meg joga van bárkinek?! A tüntetőknek is joguk volt ott lenni. Ha valamilyen büncselekmény történt volna akkor a rendőrség kivizsgálná. Bár a Gyurcsány-rendszerben alakul, de egyelőre a törvény szerint, ha valaki megmondja a véleményét amely nem egyezik meg a pártéval az nem büncselekmény. Ennyi. Minek lihegsz ezen?

Egyébbként a Klubbrádió ezen adása olyan szintű mint a legdurvább szélsőjobbos náciadó. Ellenkező szinezetű de ugyanaz a "gondolatgazdag" agykapacitás jellemzi.

Meg aztán te is csak Fidesz-Mszp vonalon tudsz gondolkozni közben meg azok egyáltalán nincsenek ám olyan rosszban mint, ahogy te látod. Rengeteg cégben van jelen mszps és fideszes aktív politikus egyszerre tulajdonosként. Ezen gondolkozzál el kiscsávó!

Asszem 2007.06.30. 16:27:29

Arvisura: igazad van abban, hogy szerencsére a hangoskodók egyelőre egy apró kisebbség, remélem ez így is fog maradni, ennek ellenére ott voltak, és fenyegetően léptek fel. Azt viszont ne mondd, hogy Kósa ártatlanul lett belerángatva, mert ha így történt volna, akkor semmiből nem állt volna neki utólag elítélni a hangoskodókat.
Mint ahogyan Sólyom is utólag kijelentette, hogy ha hallotta volna, hogy a mögötte jövő tömeg Gyurcsány takarodj!-ot kiáltozik október 23.-án, akkor nem maradt volna a menet élén.

Attisan: Ha azt mondod, hogy joga van mindenkinek a véleménynyilvánításhoz, akkor hogyan tudod elfogadni, hogy valakinek joga legyen ahhoz, hogy a másikba belefojtsa a szót?
Ha egy betelefonálós műsorból politikai okokból lekevernek, vagy be sem engednek az más, mert a médiában szerepelni nem alkotmányos alapjog. Ugyanúgy megteheti a HírTV vagy az MNO, hogy moderálja a neki nem tetsző kommenteket...

Te megteheted, hogy nem engedsz be akárkit a lakásodba, de azt nem, hogy erőszakkal bemenj máséba, ha így egyszerűbb.

Trombocita 2007.06.30. 16:43:05

HEJJ, Pulyka, a "blogteren: Kedvenc blog és Kedvenc blogger" minősítéssel szerepelsz a baboskundu.blogter.hu-n.

Még debreceni is vagy. (Páratlan.)

Ez provokáció volt. Számíthattak és számítottak is a bolgárjew úr elleni tüntetésre és attakra!

(Arra persze NEM, hogy OTT A RENDŐR is magyar, és nem az erzsébetvárosi vagy újlipótvárosi belterjes szubkultúra vezényli...)

Épp olyan, mint a FIDESZ-kongresszus alatt, a kívül majálisozók közt egy kultúrális Forumon feltűnt Falusi Mariann, énekhang nélküli "diplomás opera-énekes" -Ő hangsúlyoza!- és ORBITÁLIS DURVA beszólásokat engedett meg magának a KDNP és a FIDESZ ellen, hangoztatva, hogy ő SZADOMA-tag!

Ha szájonkapják, (ami azért nem lehetetlen...), most állna az országos cirkusz!

Mint most senem-bolgár, senem-magyar, hanem Valami Más Úr élő műsora esetén!
Médiakurva. Ebből él.

arvisura · turoczi.blog.hu 2007.06.30. 22:06:27

Asszem: mégis lehet abban valami, hogy a miniszterünk és a nagybudapesti elmozdíthatatlandemszky csak esernyős kísérettel mer utcára menni (lassan akkor is, ha az övéi között van. Tíz és százezrek mentek gallyra ebben a nagy gyurcsányi reformidőben és még folytatódik. A pénzügyi terror mellett Isten ne adja bekeményíthetnek a szólásszabadságnak, feltuningolhatják a rendőrség-határőrség-elhárítás jogkörét, mert nekik kussoljon Debrecen, ha lejönnek hadoválni.
- Miért kellene Kósának elitélni a hangoskodókat? Nem a római pápa járt itt, hanem olyan két újságíró, aki annyira szereti az átmentet pártját, hogy inkább elfelejti az igazságot.
Ha Bolgár úr nem tudja mit kérdezzen Gyurcsány Ferenctől élő adásban, akkor nézzen szét a munkaközvetítőknél, a szociális segélyezetteknél, a lumpeneknek dobált alamizsnák és szocpolos házépítéseknél, az autópálya-panamáknál, aaz egzisztencia hitelekből milliomossá vált elvbarátainál, a kárpótlási jegyekkel visszaélőknél, az olajügyek tikosított 5 aktájában, vagy menjen el egy balulsikerült fradi meccsre.
Nem a Piac utcai teraszon kell fagylaltozni és bratyizni a Bazsa úrral. Beszóltak neki. Nagy dolog.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2007.07.01. 10:33:28

Rendben, de akkor az árpádsávos csürhe meg takarodjon Budapestről, mert ők meg ott nem kívánatosak, boldogítsák Debrecent, ha már a Kósa úr olyan elnéző velük.

Asszem 2007.07.01. 15:02:48

Arvisura azt hiszem kimeríted a reménytelen eset fogalmát. Még mindig nem érted, hogy nem az a bajom, hogy Gyurcsányt vagy a baloldali elkötelezettségű rádiót kritizálják, hanem az, ahogyan teszik.

Nem magyarázom tovább, mert felesleges.

Asszem 2007.07.01. 21:08:27

Trombocita legutolsó kommentjét kimoderáltam.
Az Asszem blogon rend van! :)

Trombocita 2007.07.01. 23:29:52

IGEN: "mavo" gondolatai meg rendben vannak , UGYE??!

Demszkíj 1,7%-al nyert a konzervatív jelölt előtt. A Közgyűlés többsége 1 fővel úgy lett, hogy Demszkíj lemondott a képviselői mandátumáról....

S Budapest NEM "LIBERÁLIS VÁROS", hanem a magyar Nemzet Fővárosa!

A város fele 9 hónaoja jobbra szavazott.
Ma már többen vannak.

S ti kik és mik vagytok: ezért moderált a "független" blogger. Médiaprostik, hazugok, szemünkbe röhögő idegen cinikusok.

Mert, "mavo", SEMMIT sem képviselsz TE, ami organikusan E HONHOZ kötődik.
Csak a kozmopolita nihilt.

Nem kell elmennünk "Debrecenbe"....
Majd TI MENTEK!

Trombocita 2007.07.01. 23:32:32

ASSZEM:

A törlés HAMISÍTÁS.

HAZUGSÁG.

Úgy tünteted föl, mintha NEM LENNE ELLENVÉLEMÉNY.

Tényszerűen azonban VAN!
ERőteljes és magabiztos. MERT IGAZSÁGOT KÉPVISEL!

Asszem 2007.07.02. 00:07:27

Trombocita ez itt egy BLOG, nem pedig JEGYZŐKÖNYV. Azért moderáltam ki, mert a stílusa nem tetszett, nem a tartalma. Ha jobban megfigyeled a kommenteket láthatod, hogy nem tartalom alapján szűrök, sokan az enyémtől eltérő álláspontot képviselnek és ez így van rendjén. Azért vannak a kommentek, hogy lehessen vitatkozni.

Vitatkozni, de nem személyeskedni és zsidózni. Ha betartod ezeket a szabályokat, akkor természetesen maradhatnak a kommentjeid, ha viszont nem, akkor törlöm őket.

A téma továbbra is Kósa nyilatkozata a debreceni eseményekkel kapcsolatban.

Nem Gyurcsány, nem az MSZP, nem az öszödi beszéd. Ha továbbra is eltérsz a témától, akkor tartalmilag azért foglak moderálni.
süti beállítások módosítása