Jó zsaru, rossz zsaru (Kóka vs. Gyurcsány)
2008. április 15. írta: Asszem

Jó zsaru, rossz zsaru (Kóka vs. Gyurcsány)

Íme a válságból való kilábalás egy lehetséges forgatókönyve: Gyurcsány és Kóka felismerik, hogy a kommunikáción változtatni kell.

Gyurcsányt most mindenki utálja, ő lesz a rossz zsaru. Nekiesik Horváthnak, Kóka hősiesen megvédi a bűnbakot és felrúgja a koalíciót. A Horváth-utáló balosok elégedettek, a Gyurcsány-utáló liberálisok szintúgy.
Kóka látványosan szembefordul, Gyurcsány látványosan megsértődik, de "bátor lett az elnök úr".

A "megszorítás" átváltozik "bársonyos reformmá". A 700 ezer nemmel szavazó SZDSZ-es szerint ez lófing, viszont a Szadesz már kint van a koalícióban, tehát van még remény arra, hogy valaki hajlandó az érdemi reformokra.
Az új többség baloldali része pedig megnyugszik, mert már választhat két gonosz közül is, vagy a populista Fidesz, vagy a pattogó-mitugrálsz SZDSZ miatt fog ismét protestszavazni az MSZP-re.

Az, hogy érdemben mit csinálnak az országgal, az tökmindegy. Van két évük arra, hogy megnézzék, ez a stratégia mennyire válik be.

Bárcsak Orbán Viktor helyett más és másként vezetné az ellenzéket. Hatalomra.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása