Tapasztalatok [Windows 7]
2009. január 17. írta: Asszem

Tapasztalatok [Windows 7]

  • Chrome letöltéskezelője nem működik jól, nem lehet a letöltött fájlt drag&droppal lehúzni sem az asztalra, sem sehová, de még a mappát sem lehet megnyitni, ezért kénytelen vagyok Internet Explorerrel letölteni.
  • A Windows gomb végre joggal van rajta a billentyűzeten, csomó hasznos beépített shortcutot lehet vele csinálni. A teljesség igénye nélkül íme a lista (most nem fordítom le, úgyis a Lifehackerről van, honnan máshonnan...)
    • Win+Home: Clear all but the active window
    • Win+Space: All windows become transparent so you can see through to the desktop
    • Win+Up arrow: Maximize the active window
    • Win+Down arrow: Minimize the window/Restore the window if it's maximized
    • Win+Left/Right arrows: Dock the window to each side of the monitor (If you've got dual monitors, adding Shift to the mix (e.g., Win+Shift+Right arrow) will move the window to the adjacent monitor.)
    • Win+T: Focus and scroll through items on the taskbar.
    • Win+P: Adjust presentation settings for your display
    • Win+(+/-): Zoom in/out
    • Shift+Click a taskbar item: Open a new instance of that application
     
  • A LiveMesh nagyon random módon működik, az egyik gépen teljesen rendben van, a másikon néha szinkronizál, néha nem, a harmadikon el sem hajlandó indulni. 
  • Viszont végre -viszonylag- könnyen be lehet állítani a gépek hálózatba kapcsolását, most ez próbálom: egy teljes partíció elérése a hálózatban lévő bármelyik gépről. Kis fájloknál ez jól megy, de kíváncsi vagyok, mit lép, ha mondjuk az 500 megás FLAC fájlokat akarom megnyitni.

És működik...tehát két darab kattintással megoldható, hogy az egyik számítógépről elérjem a másikat. Amikor ezt írom, akkor a másik gépen szól az 500 megás FLAC, amit ezen a gépen tárolok, míg ezen a gépen megy a két gigás videó, ami a másik gép vinyóján van tárolva...és ehhez nem kell semmilyen külső progit telepíteni, megy magától, a rendszerbe építve.

Egyedül az a bajom vele, hogy nem látom még át, hogy működik. Nem egyértelmű, hogy kik, hogyan, meddig férnek hozzá az adatokhoz.

Józan paraszti ésszel úgy tudok okoskodni, hogy valószínűleg a routeren lévő gépeket érzékeli, amelyek egy közös hálózaton vannak. Nade mi van, ha szomszéd pistike csatlakozik hozzá wifin? Gondolom azért is helyi lehet a hálózat, mert máskülönben a több gigás adatok hogyna lehetnének pikk-pakk elérhetőek?

Szóval kicsit sötétben tapogatózom. Sajnos a dokumentálás még mindig olyan hagyományos 'microsoft'-os, azaz vagy nincs, vagy ha van, akkor is olyan nesze-semmi-fogd-meg-jól, tehát meg kell várni, hogy egy Lifehacker vagy How to geek leírja úgy, hogy az tényleg használható és érthető legyen.

Mindegy, most kicsit utánaolvasok a neten, de ha ez így, ebben a formában fog működni, az számomra önmagában elegendő előny lesz arra, hogy váltsak XP-ről.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2009.01.19. 22:49:33

Win+T már Vistában is volt. A Win+Space eddig a Windows Sidebar-t hozta fókuszba, illetve az undokkolt gadgeteket.

Win+Left/Right arrows: nocsak, nocsak, Compizosodik a Windows :)

Win+Up, Win+Down istenkirály fícsör. Eddig ezt hiányoltam, hogy nem lehet billentyűkombinációval maximalizálni az ablakokat.

Én is nagyon várom, de még nem bétázgatok. Elég volt, hogy a Vista RC1-et kipróbáltam, mikor kijött, aztán úgy beleszerelmesedtem, hogy XP-t már nyűg volt használni, Vistát meg a kezdeti kompatibilitási nehézségek és bugok (fájlok másolási sebessége...stb) miatt megint problémás volt. De minél többet olvasok róla, annál nagyobb a kísértés. :)

A kezdeti screenshotokon nem tetszett az új tálca, de most, hogy látom használatban is, nem lesz az olyan rossz.
süti beállítások módosítása