Kétmilliós sajtóper (c-p)
2006. június 02. írta: Asszem

Kétmilliós sajtóper (c-p)

"A Fővárosi Ítélőtábla jogerős döntése szerint megsértettük Mitnyan György emberi méltóságát. Kétmillió forintot kell fizetnünk, bocsánatkérő közleményt kell megjelentetnünk, és el kell távolítanunk Tóta W. Árpád Javaslat Mitnyan Györgynek című glosszáját." - Index.hu

A cikk további része nyilván az Index irányában elfogult, ezért azt hagyjuk. Megkerestem az ominózus írást, de nem merem sem beidézni, sem belinkelni ide, nekem nincs kétmillió forintom. Viszont lementettem a Google Notebookba. Vajon megoszthatom másokkal, vagy engem is beperelnek? Mert az ítélet szerint le kell venni az írást az Indexről. Tényleg annyira felraknám ide, de nem tehetem. Illetve mégis. Ugyanis a tudósító újságíró a saját nevére átfogalmazta az írást, úgyhogy ezt idézem:

"Nohát akkor nekem lenne egy egészen rövid javaslatom. Ez pedig annyiból áll, hogy Nagy László, ez az undorító fejű, gusztustalan kis varangyosbéka, ez legyen szíves zsömlészacskóval a fején megjelenni mindenféle nyilvános eseményen. Pirosbetűs ünnepeken vághat rá két diszkrét lyukat.

Javaslatom tökéletesen összhangban áll Nagy kezdeményezésével, miszerint a rossz lábú nők csak ne mutogassák a rossz lábukat, a kockáragyúratlan hasú nők meg a hájukat. Indítványomat arra alapozom, hogy Nagy Lászlónak már a csúszómászó-hangzású nevétől is hányhatnékom támad - komolyan, egy regiment kecskebékán kell végigtaposni ahhoz, hogy ilyen iszonyú hangsort halljak -, de ha azt a visszataszító rágcsáló fejét is meglátom, akkor tényleg visszajön a reggeli. Nem is értem, ilyen gusztustalan mocskok hogyan kerülhettek eddig közszemlére.

Nagy Lászlónak tehát, ha zakatol még valami ízlés abban a nyálkás, zsíros, elképesztően állatias ostoba fejében, kötelessége zsömlészacskóban vagy bukósisakban mutatkozni. Rettenetesebb dögkút az ő feje, mint bármilyen rossz női láb. Nem való az emberi szemnek.

Érted már, seggfej?"

Hát ez okoz a bíróság szerint kétmillió forintos lelki kárt, a Mitnyan méltósága ennyit ér. Nagyon rossz gyakorlat veszi ezzel kezdetét. A szöveg sértő az igaz, de valahogy az igazságérzetem azt súgja, hogy kétmillió forintot a méltóság megsértéséért mondjuk annak kéne fizetni, akit ártaltlanul letartóztatnak, bezárnak, odabilincselik a radiátorhoz, nem engedik vécére, az összevizelt nadrágjában kell töltenie az éjszakát, stb. Ekkor el tudnám képzelni, hogy a kártérítés arányos az okozott kárral.

Nade egy újságcikk esetében? Túlzás, igazságtalan, potya pénzszerzés, ráadásul a "rossz" oldalon álló ember győzelme. Sajnos ez van.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lófaszt 2006.06.14. 21:58:24

Tóta W.-nek nagy a szája, megérdemelte a köcsög index-el együtt... szaros senkik, érettségijükkel feszítenek, na de ők bizonyára kurvaokosak...

ja és cenzúra müködik de rendes az index-en... de pszt! :)

Asszem 2006.06.15. 12:40:25

Hm, most ezzel a véleménnyel nemigen tudok mit kezdeni. Szerintem nem érdemelte meg, a végzettség független a témától, az indexes cenzúrát meg nem értem, vagy belső ember vagy, aki tudja, hogyan mennek ott a dolgok, vagy külső, akkor viszont nem hinném, hogy ilyen infók birtokában lehetnél.

Mit értesz cenzúra alatt? Remélem nem azt, hogy a jobboldalt gyakrabban kritizálja, mint a balt?
süti beállítások módosítása