Videóbírót a VB-re.
2006. június 28. írta: Asszem

Videóbírót a VB-re.

Nem nézek vébét, de ezt a zseniális ötletemet azért kifejtem: olvasom, hogy a bírók sokat tévednek, jajjajjjajaj.

Gondolom minden normálisabb stadionban van óriáskivetítő. Miért ne lehetne egy olyan szabályt hozni, hogy vitatott helyzetben a csapat edzője, vagy kapitánya mondjuk meccsenként (vagy félidőnként) maximum 3 alkalommal jelezheti, hogy a bírói döntés felülbírálatát kéri.

Lehetne mondjuk egy négy fős bírói bizottság, akik ebben az esetben megnézik a felvételt, és a játékvezető döntését is beszámítva új döntést hoznak, ezt pedig kiírják a képernyőre, vagy bemondják hangosbemondón (mint az amerikai fociban).

Egy ilyen procedúra nem tarthatna 30 másodpercnél tovább, és mivel korlátozva lenne a kérések száma, nem akasztaná meg a játékot, de az igazán kritikus helyzetekben (les, gól, tizenegyes) lehet, hogy igazságosabbá tenné a játékot.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása