Más szemében a szálkát...
2006. szeptember 15. írta: Asszem

Más szemében a szálkát...

Frappánsan szarkasztikusnak szánt válasz íródott a Magyar Nemzetben Pokorni kivonulására Szűcs Balázs tollából. Eszembe is jutottak az óvodás éveim: akkor még úgy hittük, ha más is elköveti a rosszaságot, amiért ki kéne kapnunk, az egyben felmentést is ad alóla. "Dejszen a Kovács Pisti is...". Aztán szép lassan megtanultuk, hogy erkölcsileg függetlenítsük a két esetet egymástól.

Úgy látszik, a politikában még nem jutottak el erre a szintre. Ha Pokorni kivonul egy kínos (a másik oldalról nézve: provokatív) interjúról, akkor erre az a válasz, hogy "de a baloldali média elfogult", vagy "de Gyurcsányt bezzeg nem kérdezték provokatívan"? Mert ha ez így van, akkor ez mentség Pokorni viselkedésére?

Bizonyos fokú erkölcsi felsőbbrendűség-tudat kell ahhoz, hogy valaki gúnyos legyen. Ezért  is kétélű ez a fegyver. Az óvodai érvelést alkalmazva: ha valamiért mást gúnyolok, akkor ugyanaz a dolog nálam minimum legyen rendben. Elfogult a baloldal? Nem adnak interjút jobboldali lapoknak? Ez felmenti Pokornit a válaszadás alól? Igen? Akkor Gyurcsány is fel van mentve addig, amíg a jobboldal is ugyanennyire elfogult? Amíg Kerényiék ragaszkodnak a "balliberális lapoknak csak félmillióért adok interjút" elvhez?

Először otthon kéne talán rendet rakni, és utána jöhetne a szomszéd szálkája. A gerendák útban vannak.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása