Gmail. mappák, lassú YouTube reklám
2007. február 17. írta: Asszem

Gmail. mappák, lassú YouTube reklám

Körülbelül fél órája próbálom megnézni ezt a vicces Gmail reklámot a YouTubeon. Valamiért dög lassan jön be, két másodperc történés után két perc töltés. Ennek így nem lesz nagy jövője.

Mindenesetre a reklám tényleg aranyos, de semmi extra. Közben olvasgatom a kommenteket, csomó helyen, amikor fellángol a Gmail vs. MásEmail vita, mindig jön valaki, aki felhozza, hogy a Gmailben nincsenek mappák, és ez milyen rossz.

Természetesen rövid időn belül megérkezik rá a válasz, miszerint a címkék pontosan ugyanúgy működnek, mint a mappák, csak még jobban. Szerintem ha az ilyen mappahiányoló embereknek be lehetne állítani, hogy egy levél csak egy címkéhez tartozhasson, észre sem vennék, hogy nem mappákat, hanem címkéket használnak.

Másfelől abban azért van igazság, hogy almappák, azaz alcímkék nincsenek. Így egy idő után 45-60 címke egymás alatt már kevésbé áttekinthető, mint mondjuk ugyanennyi mappa kategóriákba rendezve.

Mondjuk én Gmailben szinte soha nem használom a címkéket. Persze beállítottam néhány szűrőt, ami automatikusan felcímkézi a bejövő leveleket, de mivel a kereső annyira hatékonyan megtalálja az éppen keresett levelet, hogy a lassan két éves használat alatt egyszer sem volt szükségem igazán a címkékre. Kereséshez.

Arra mondjuk tényleg jó, hogy különböző hírleveleket, értesítéseket lehet így külön gyűjteni, és egy gombnyomásra törölni.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása