MS Word 2007 első benyomások...HŰHA
2007. április 30. írta: Asszem

MS Word 2007 első benyomások...HŰHA

Aztamindenit. Kicsit leesett az állam, amikor megláttam a Microsoft Office 2007-ben az új Word-öt. Gyönyörű, letilsztult, áttekinthető, átgondolt, izé...

Szép. Ezen nincs mit ragozni, kellemes, nyugtató kék szín dominál, lekerekített formákkal és vizuálisan jól elkülönülő elemekkel. Végre mertek radikálisan változtatni az eddigi megszokott sémán, szinte a gyökerekig visszanyúlva. Felejtsük el (végre) a megszokott működésmódot. Itt minden más. És ez az, ami szükséges ahhoz, hogy a program valóban...

Átgondolt legyen. Ha csak a nyitóképernyőt nézzük, anélkül, hogy bármit is csinálnánk, pusztán "körülnézve" is látszik, hogy megvannak a régi Wordben használt hagyományos dolgok, de értelmesebben csoportosítva. Az átlagos felhasználó valószínűleg meg is találja az általa amúgy is használt összes funkciót ezen az oldalon (betűméret, szín, elrendezés, felsorolás, formázás, stb.), ami mutatja, hogy tényleg átgondolták a készítők, hogy mit is használunk a legtöbbször. A többi fülön pedig ott vannak az extrák, amiket a régi Word is tudott, csak nem használtuk, mert kényelmetlen volt a három vagy még többszintű menükben megkeresni őket. Ráadásul itt a legtöbb változtatás eredménye már a klikkelés előtt is látszik, tehát ha nem tetszik, akkor egyszerűen nem klikkelünk mondjuk arra a randa barnás háttérszínre. Így nem kell állandóan az undóval szórakozni.

Testreszabható. Első benyomásként írom (tehát ez még változhat egy-két hét használat után), de tetszik, hogy könnyen testreszabható. Pl. a legfelső Quick Access Toolbar megváltoztatásához nem a Preferences lap 27. fülén kell egy kis pipát beikszelni, hanem ott rögtön hozzá lehet adni új funkciókat. Ezek között pedig értelmesen kategorizálva lehet válogatni, nemcsak egy nagy ömlesztett listát kapunk. Így rögtön hozzá is adtam, amit én tényleg gyakran használok (ablakok közötti váltás, print preview).

Na, egyelőre ennyit, ezek az első benyomások, de ha ez így megy tovább, akkor...
...a microsoftnak meg van bocsájtva.

(valamennyire... :-)
--
Off.

Mindezt azért írom és telepítettem, mert sokkal jobb úgy kialakítani a személyes GTD-rendszert, hogy a sokszor használt programokkal az ember szívesen is dolgozik, nem pedig gyűlöli őket, mint én a régi Word-öt.... :))

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Surfin · http://surfin.blog.hu 2007.05.01. 17:47:27

És a képkezelés? Ha azt is sikerült végre használhatóra megcsinálni, akkor az már igazi öjömbódottá :)

De ez a "változtatás eredménye már a klikkelés előtt is látszik" dolog tényleg tetszik :)

Bártházi András · http://barthazi.hu 2007.05.02. 12:03:10

Az Excel-ben érdemes megnézni a táblázatkezelést is pl. A kultúrált és használható (azért vannak olyan funkciók, amiket alig találok meg, pl. általános beállítások) megjelenés és működés mellett új kényelmi funkciók is vannak. Amennyire nem jött be a Vista, annyira jó az új Office.
süti beállítások módosítása