Miért jobb a Facebook az iWiW-nél?
2009. április 16. írta: Asszem

Miért jobb a Facebook az iWiW-nél?

Mi fogad, ha megnyitom az iWiw-et? Gyakran napokig teljesen ugyanaz. Három üzenet az üzenőfalon. Egyik sem nekem szól, egyik sem érdekel. Új emberek nem jelöltek be, visszaigazolásokat nem látok. Látom kinek lesz szüli és névnapja. Látom, hogy van-e új hozzászólás valamelyik általam olvasott fórumban. Gyakran napokig nincs. Gyorsan átfutom a szememmel a kezdőlapot, nincs semmi új infó. Megnézem néhány ismerősöm adatlapját, rakott-e fel új képeket. Semmi változás.

Kb. három perc után be is csukom az iWiW-et. Nincs itt semmi látnivaló...

Mi fogad, ha megnyitom a Facebookot? Újdonság, frissülés, változás! Látom, hogy egy ismerősöm három másodpercre új képeket töltött fel. Egy másik barátom tíz perce YouTube videót linkelt. Látom, hogy fél órája egy érdekes beszélgetés alakult ki egy ismerősöm státuszüzenetéhez fűzött kommentekben. Látom, hogy van három új üzenetem és látom, hogy hat barátom van éppen online, akikkel chatelni lehet. Továbbá látom, hogy még 8 értesítés vár rám a főoldalon a jobb alsó sarokban, ahol megnézhetem, hogy ismerőseim milyen, velem kapcsolatos dolgokat mondtak, csináltak. Kommentelték a képeimet, meghívtak egy buliba és várják a válaszom, hogy a közös bulinaptárba beírjam magam résztvevőnek (ugyanitt láthatom, hogy kik vannak még meghívva, kik jönnek el, és minifórumként lehet beszélgetni a buli résztvevőivel). Látom azt is, hogy egy ismerősöm az egyik képén megjelölt engem. Látom, hogy visszaigazolták azt az ismerősnek jelölésemet, amit három hete csináltam, és azt is látom, hogy új az illető a Facebookon, tehát rögtön ajánlok is neki 10-15 embert, akit ismerhet, és írok is egy szép üdvözletet az üzenőfalára...

Azt veszem észre, hogy lassan egy órája vagyok a Facebookon.

Hát ezért jobb a Facebook, mint az iWiW.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása