Felhőbackup - jan. 31.-ig ingyen!
2009. december 22. írta: Asszem

Felhőbackup - jan. 31.-ig ingyen!

Egyre biztosabb, hogy a felhőé a jövő. Adatainkat nem a saját gépünk vincseszterén fogjuk tárolni, hanem távoli szervereken. Nem lesz többé szinkronizációs problémánk, ahol net is van, ott az adataink is elérhetőek. Kényelmes és biztonságos. Feltéve, ha megbízunk a szolgáltatóban, akire rábízzuk adatainkat. 

Tegyük fel, hogy a Google, Microsoft, Yahoo, Twitter, Facebook, stb. nem gonosz. Nem akar durván visszaélni az adatainkkal, csak algoritmusok kukkantanak bele a személyes levelezéseinkbe, és ezek alapján kapunk személyre szabott targetált hirdetéseket, amelyeknek hála ingyen vehetjük igénybe a legtöbb szolgáltatást. 

Csakhogy, az ördög nem alszik. Nem biztos, hogy az a legnagyobb veszély a felhőben tárolt adatokkal, hogy a gonosz harmadik fél elszalad velük, sokkal inkább a jóhiszemű adatvesztés vagy pl. a gazdasági okokból bekövetkezett gyárbezárás okozhat fejfájást. 

Tehát eljutottunk oda, hogy a felhőben tárolt adatainkról is biztonsági másolatot célszerű csinálni. És hová máshová, mint a felhőbe. Csöbörből vödörbe? Nem. Annak is elég alacsony a valószínűsége, hogy egy nagy szolgáltató hirtelen bedobja a törölközőt, de annak már végképp kicsi, hogy egyszerre kettő is...

Ha úgy érezzük, hogy a webre felpakolt adataink nem feltétlen értéktelen pillanatmorzsák és szeretnénk megőrizni a twittjeinket, blogbejegyzéseinket, email-jeinket, facebook dolgainkat az utókornak, akkor érdemes kipróbálni a Backupify névre keresztelt szolgáltatást, amely pontosan ezt teszi lehetővé. Adattárolásra az Amazon rendszerét használják, szóval egész megbízható, plusz ha január 31.-ig regisztrálunk, ingyenesen tehetjük meg. 

Én biztos, hogy kipróbálom, aztán meglátjuk, mennyire lesz rá szükségem a jövőben. Úgyis közeleg már a Nagy Év Végi Backupolás ideje, amikor lementem a cuccokat, nem árt ehhez hozzávenni a felhőben lévő dolgokat is.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása