Az android fragmentáció problémája csupán nézőpont kérdése
2011. január 05. írta: Asszem

Az android fragmentáció problémája csupán nézőpont kérdése

Sokszor éri az a vád az Androidot, hogy a fragmentált platform miatt nehéz rá fejleszteni, ezért az üdvözítő megoldás az Apple módszere, miszerint egy operációs rendszernek egy hardverre (illetve annak korábbi verzióira...) kell optimalizálva lennie. Az iPhone sikere bizonyíték ennek az érvelésnek a helyességére. 

Másfelől az Android berobbanása az okostelefonok piacára és az a hatalmas lendület, amivel rendelkezik azt mutatja, hogy a fragmentáció, mint legnagyobb probléma csak nézőpont kérdése.

A felhasználók ugyanis még mindig jobban járnak azzal, hogy 170 tipusú készülék közül választhatnak, de ezeken mind Android van, ahelyett, hogy minden gyártó a saját operációs rendszerét erőltetné a saját alkalmazásboltjával, amelyek természetesen egymással inkompatibilisek lennének. 

Az már most látszik, hogy az Android lesz a mobil operációs rendszerek Nokiája és a Google a biztosíték arra, hogy nem is fog kifogyni a lendület mögüle. Az iPhone az egyértelmű piacvezetőből egyenrangú "a másik" operációs rendszerré fog változni, de hogy onnan milyen irányba mozdul el - még tovább zsugorodik vagy újra egyedül a csúcsra kerül - azt nehéz lenne most megjósolni.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása