Boldog iPad tulajként
2011. április 02. írta: Asszem

Boldog iPad tulajként

Egy hete vagyok boldog iPad tulajdonos, de ennek a posztnak nem is az iPad a lenyege, hanem a tablet, mint eszkoz (ami jelenleg majdhogynem szinonimaja az iPadnak...). Azt gondoltam, hogy jo lesz (a tablet sikerenek kulcsa) de azt nem, hogy ennyire. Lehetseges felhasznalasi helyzetek, ahol kivaltja a laptopot: kocsiban, kanapen, reggel agyban, klotyon, ha a kozbiztonsag megengedi tomegkozlekedesen, repulon, es KIEGESZITOKENT az irodaban, a desktop mellett. Munkahelyen is jo lesz majd a tablet, ha teljes erteku PC-kent lesz kepes mukodni, a Microsoftnak hatalmas lehetosege van, ha epit egy iPad szinvonalu, de a microsoftos vallalati kornyezettel abszolut kompatibilis es testreszabhato eszkozt. Meetingekre vinni, jegyzeteket megnezni, dokumentumokat betolteni (de nem szerkeszteni), prezentaciot inditani (prezenterrel, nem touchscreenrol), tennivalokat feljegyzetelni, flipchart kepeket beszkennelni, hangot rogziteni, videotelefonalni, weben gyorsan valamit megkeresni, hataridoket es Outlook meghivasokat kezelni, stb. Tehat ezekre mind jobban lehet hasznalni, mint egy laptopot, mert sokkal konnyebb felkapni es vinni, nem kell kabelekkel es egerrel szorakozni, konnyu, gyors, nem merul le egy harom oras meeting alatt, stb. Ha beepul a cegkulturaba (ergo a vezetoknek van ;-), akkor a targyalokat fel lehet szerelni wireless billentyuzettel es a szovegbevitel is meg van oldva... Szoval nagy jovoje van a tabletnek, az otthoni, konnyed mediafogyasztas szintjen az iPad sikere mar bizonyitott, de ez meg csak a kezdet. Az Apple hatalmas erdeme, hogy az iPad minosegi megvalositasaval letrehozta ezt a piacot es rakenyszeriti a konkurenciat is a fejlesztesre, amivel mi, felhasznalok jarunk a legjobban. Uj korszak kezdodott. Termeszetesen sem a laptopokat, sem a desktop gepeket nem kell temetni, megvan azoknak js a szerepuk, amiket az iPad vagy mas tabla nem fog tudni betolteni, de nekik is alkalmazkodniuk kell a tablak eljovetelehez. Es most megyek es publikalom eletem elso, iPaden irt posztjat.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Asszem 2011.04.02. 11:07:22

Úgy látszik a native editor nem veszi a sortöréseket, ipaden viszont csak abban lehet szerkeszteni a bejegyzést. Na majd legközelebb kézzel szúrom be a sortöréseket.

Ollokes 2011.04.02. 12:08:21

Nincsenek ékezetek, nincs sortörés.
Azt hiszem, maradhat a laptop.. ;-)

Megjegyzem amiket felsoroltál arra tökéletesen alkalmasak a régi tabletek is vagy ott vannak a 2 az 1ben thinkpadek, na azok szerintem SOKKAL alkalmasabbak vállalati környezetben való használatra, mint egy behatártol képességű (mind hardveresen, mint szoftveresen) ipad.
Az Apple annyit változtatott ezen, hogy trendivé tette a dolgot, meg szexi dizájn csapott hozzá.
Csak ugye az Apple fanok megint azt hiszik, hogy amit az Apple legyárt azt az Apple is találja fel.

Asszem 2011.04.02. 12:49:58

@Ollokes: Mint ahogy irtam is, vannak funkciok amire jobb a laptop, komplex tartalomgeneralas pl. ilyen.

Szerintem pont a lenyeget nem latod a tabletnek (es ahogy ezt is irtam, nem kizarolag az iPadrol beszelek, hanem az erintokepernyos 7-10 inches mobil eszkozokrol), persze, hogy szamos funkciot jobban meg lehet valositani egy laptopon, de az ultrakonnyu es kenyelmes hordozhatosagot, a kabelmentesseget, az aksiidot, es sok esetben a kenyelmesebbb felhasznalast nem tudja helyettesiteni egy tablet.

Persze ez is szemelyfuggo, lehet, hogy neked ezek nem szempontok, en egy ibm thinkpad x41 tabletet hasznalok evek ota, eletemben ha ketszer kihasznaltam az erintokepernyot, azt sem tudom, hol a stylus, gyakorlatilag notebookkent hasznalom, ami nem is baj, es van, amikor kell is, de azokkal az elonyokkel, amikkel az ipad bir, nem rendelkezik.

Az apple fanozast meg legyszi ezen a blogon ne eroltesd, semmi szukseg az ilyen becsmerlo megjegyzesekre
süti beállítások módosítása