Schmitt nem mártír!
2012. április 03. írta: Asszem

Schmitt nem mártír!

Még a végén a Fidesz elhiteti a néppel, hogy Schmittet azok buktatták meg, a névtelen bloggerek, balliberális komcsik, a magukfajták és persze a Gyurcsány.

Schmitt lesz a bizonyíték a médiatörvények megváltoztatására, mert lám, a mocskolódó, semmi tiszteletet nem ismerő ellenzék sajtó még az amúgy sérthetetlen köztársasági elnököt sem tiszteli.

Az egyetem is hibás. A szenátus, aki nem hallgatta meg Schmittet, dacára annak, hogy a bizottság egyértelműen kimondta, az egyetem a hibás. Valamint a tudomány is hibás. Lázár János már ki is adta az utasítást a tudomány öntisztulására. Bárcsak az ügynöklistákkal lenne ilyen szigorú a Fidesz, de nyilván a politikusoknak nincs szükségük szembenézni az elmúlt 50 évvel. 

Szóval elkezdődött Schmitt felmagasztalása. És ezt nem kéne hagyni. Az ellenzéknek igenis keményen és határozottan ki kellene mondani, hogy itt nem egy kabátügybe kevert szerencsétlen áldozatról van szó, hanem egy, a köztársasági elnöki pozícióra méltatlanná vált emberről. Akit az sem ment fel tettei következménye alól, hogy de a Gyurcsány is hazudott. És az sem ment fel, hogy más is hasonló színvonalú doktorit írt. Majd ha ez a más lesz köztársasági elnök, akkor ő is le fog mondani.

Szerintem tovább kéne vinni a Schmitt ügyet, egész addig, amíg el nem veszik tőle az életfogytig tartó havi 1.5 milliós juttatást (hacsak Schmitt nem ajánlja ezt fel vmi jótékony célra) és el nem érik, hogy bocsánatot kérjen. Mert csak ezután lenne tiszta a lelkiismerete.

A jobboldalnak pedig igenis önvizsgálatot kellene tartania. Most, hogy túl vannak a nehezén, a politikai csatavesztés megtörtént, de a kétharmad még mindig megvan. Biztos, hogy korrektül jártak el? Biztos, hogy az igazság kiderítése vezérelte a tettüket és nem a pártszimpátia? Vajon erkölcsös-e eltussolni valamit csak azért, mert az az ellenzék malmára hajtja a vizet? Szalma Botond esete vajon tényleg büntetést érdemel? Vagy inkább jutalmat a valódi erkölcsi kiállásért?

Schmittre visszatérve: szerintem jobb lenne, ha most csendben visszavonulna és egy év múlva megírná az emlékiratait. Ha elkezd perelni, ha nekimegy a tudományos világnak, akkor még nagyobb blamázsnak teszi ki magát. Még abban az abszurd esetben is, ha neadjisten megnyerné a perét és a bíróság kötelezné az egyetemet a doktori címének visszaállítására. Képzeljük el a nemzetközi reakciókat...

Ha pedig Schmitt a bíróságon is veszít, akkor még egy papírja lesz arról, hogy csalt, tehát méltatlanná vált a köztársasáig elnöki pozícióra, tehát arra is, hogy élete végéig kapja azt a havi másfél milliót.

Kíváncsian várom, mi lesz az ügy folytatása. 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_alesi_ · http://alesi.tumblr.com 2012.04.03. 18:12:42

Kicsit ijesztő volt Lázárt hallgatni. Olyan vehemenciával osztotta a népet, hogy véletlenül se legyen kétséges: bosszút fognak állni, hullani fognak a fejek.

Asszem 2012.04.05. 14:50:03

@_alesi_: én talán még örülnék is neki, mert abba lehet, hogy ő is belebukna.
süti beállítások módosítása