Access jegyzetek - dátumos kérdés
2007. február 24. írta: Asszem

Access jegyzetek - dátumos kérdés

Amit egyelőre nem tudok megoldani, az a következő feladat lenne: egy űrlapon elég legyen megadni egy kezdő és egy befejező időpontot (óra-perc formátumban, lehetőleg __:__ beviteli maszkkal), és ebből az Acces automatikusan számolja ki szintén óra-perc formátumban a két időpont közötti különbséget, de úgy, hogy vegye figyelembe az esetleges átfordulást a következő napra.

Ez utóbbi jelent nehézséget, mert a DateDiff("h", [Kezdőidő],[Befejezőidő]) formula csak addig szép és jó, amíg mondjuk 16:12 és 18:12 között kell megállapítani az időt, de csődöt mond, ha 23:00 és 03:00 közötti időről van szó.

Eddig a legközelebb a célhoz úgy kerültem, ha a két időpont mező értéke "általános dátum", tehát év, hó, nap, óra, perc, másodperc. Így már valóban pontosan számolja a különbséget, de baromi pepecs munka minden alkalommal bevinni. Ráadásul akárhogy próbáltam a beviteli maszkokkal trükközni, mindig csak összekavarodott az egész.

Egyelőre itt tartok, ezen dolgozom, ha valaki tud megoldást, vagy tippet, örömmel venném.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hgyorgy 2007.02.25. 12:07:08

Szia András!

Picit off leszek, statgépet blog.hu alá hogyan tudtad beizzítani? A mérőkódot hova szúrtad be, ki tudnál okosítani?

Előre is köszi!

Asszem 2007.02.25. 15:59:55

Hali, a statgépes kódot úgy lehet beüzemelni, hogy az admin felületen a megjelenítés fül alatt kiválasztod az oldaldobozokat, hozzáadsz egy HTML-text dobozt, azt megnyitod szerkesztésre, és oda bemásolod a kódot, amit a statgéptől kaptál. Elmented, adsz a doboznak valami beszédes nevet, és elvileg már megy is.

süti beállítások módosítása