A Google Web Store lehetne a bezáró Xmarks megmentője
2010. szeptember 28. írta: Asszem

A Google Web Store lehetne a bezáró Xmarks megmentője

Sokkolta az internet gíkebbik részét a ma reggeli hír: januárban bezár az Xmarks, az egyik legjobb, böngészők közötti könyvjelző szinkronizáló program. A magyarázat: nem sikerült megfelelő üzleti modellt találniuk dacára a kétmilliós felhasználói tábornak. A hírt kommentelők között sokan jelezték, hogy ha lenne Donate gomb, szívesen támogatnák a projekt életben maradását.

Ha az Xmarks fizetős mobil alkalmazás lenne, nem volna ilyen gond. Csakhogy nem az, hanem egy webes alkalmazás, amit viszont nem lehet olyan egyszerűen megvenni, mert nincs könnyen használható piac. Minden terméknél egyedi vásárlási procedúrán kell végigmenni, hitelkártyákkal vagy fizetési módokkal bohóckodni, egyszóval macera.

És itt jönne a képbe a Google által tervezett Web Store. Pontosan úgy működhetne, mint a mobilos piacok: az ember egyszer regisztrál, egyszer megadja a fizetési adatokat, és onnantól fogva, ha vásárolni akar valamit, voálá, két klikk és kész.

Ha az Xmarks egy ilyen rendszerben mondjuk 1 dollárért kapható lenne, a kétmilliós aktív bázis felét megtartva már simán a felszínen maradhatna. Ha pedig az egy dollár havi előfizetési díj lenne, akkor még profitábilissá is válhatna.

Szóval én ezért látok nagy jövőt a Web Store-ban.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Emrik 2010.09.28. 12:05:00

én a delicious.com-ot használom a hasznos oldalak könyvjelzőzéséhez. jó mert, szinte mindegyik böngészőhöz van pluginje.
süti beállítások módosítása