Első bejegyzés
2006. április 12. írta: Asszem

Első bejegyzés

Sikerült hát regisztrálni a blog.hu-ra, megkezdtem a felfedezést. Ennek eredményeiről szól ez a bejegyzés. Ebből kifolyólag folyamatosan fogom bővitgetni, ahogyan szépen lassan felfedezem a fícsöröket. Az előbb megtörtént egy autosave. Hurrá. Hát akkor teszteljük.

Eddig elég egyszerűen mennek a dolgok, bár az admin felület néha nehezen áttekinthető, vagyis első blikkre nem egyértelmű, éppen melyik menüpont van kiválasztva, vagy aktív. A kategória rész például még teljesen nem világos, hogy mi akar lenni, főképp, hogy angolul van.

A tageknek hívott tegek, azaz a címkék beírása jó, a zárójeles szám lehetne kisebb, de ez csak esztétikai megjegyzés, még szokni kell.

Az előnézet nem ment, a ment és visszavon meg a ment és szerkeszt meg a ment simán között vajon mi lehet a különbség? Mindjárt kipróbálom egy próbaposton, meg azt is, hogyan reagál a töröl.

Ja, megvan, ez volt még az első benyomás: a gombok nem egyértelműen gombok. Sem nem link, sem nem input, hanem kockával körülvett szavak. A vastag keret kicsit bumbi, lehetne vékonyabb és más színárnyalatű, hogy egyértelmű legyen. Jó, most úgy gondolkozom, ahogy szerintem majd a regisztrált felhasználó fog gondolkozni, ha először szembesül vele...

De inkább most írom le frissen, mert ha megszokom, akkor már észre sem veszem, szóval ezek a pillanatok a fontosak :)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sztahanov · http://szevasztok.blog.hu 2006.04.13. 00:34:44

Előnézet direkt nem megy (úgy értem, tudjuk).

Regisztrált felhasználó vsz nem pont ezt a dizájnt látja. De ebben egyébként sok szubjektív dolog van.

A Ment simán megnyomása után oda kerülsz vissza, ahonnan jöttél, a Ment és szerkeszt pedig az editorban marad.

Asszem 2006.04.13. 10:52:27

Persze, amit írok, az mindig a saját szubjektív benyomásom alapján írom, mondjuk néha én is feltételezem, hogy ami nekem logikus és jól felépített, az másnak is az, ami viszont szar, azt más is utálja...szóval ez csak egy benyomás :)
süti beállítások módosítása