Paradoxon (c-p)
2006. április 14. írta: Asszem

Paradoxon (c-p)

Két újság, két LB eredmény, pedig nekem úgy tűnik, ugyanarról az ügyről van szó. Vagy tévedek?

HVG.hu:

"Az OVB határozatát az LB pénteken helyben hagyta. Az LB úgy ítélte meg határozatában, hogy a vitatott esetben értékelni kell azt a körülményt, hogy a kifogást tevő a tájékoztató jellegű elektronikus levél megküldését megelőzően az MSZP honlapján bejelentkezett, és nevét, email címét kifejezetten abból a célból adta meg, hogy a lakóhelyén megvalósított kormányzati elképzelésekről bővebb tájékoztatást kapjon.

Az LB döntése szerint az OVB határozatában helyesen mutatott rá arra, hogy a kérésre történt kézbesítés ténye nem hagyható figyelmen kívül, ezért a tájékoztató nem minősíthető olyan információnak, amely választói akaratát - tiltott módon - befolyásolná."

Magyar Rádió/MTI:

"Egy magánszemély április 8-án nyújtott be kifogást az OVB-hez. A kifogásoló sérelmezte, hogy az MSZP honlapjáról aznap reggel, a kampánycsend idején hírlevelet küldött szét elektronikus levélcímekre, amelyben arra buzdította a címzetteket, hogy az MSZP jelöltjeire és listájára szavazzanak. Az OVB vasárnap közzétett határozatában azt állapította meg, hogy a kampánycsend idején zártkörűen terjesztett elektronikus levél alkalmas ugyan a választópolgárok befolyásolására, de annak megrendelésével éppen ők igénylik ezt. A testület ezért a kifogást elutasította. A Legfelsőbb Bíróság ezzel szemben arra hívja fel a figyelmet, hogy a törvény nem tesz különbséget aszerint, hogy a választópolgár kívánja-e választói akaratának befolyásolását, vagy sem. Ezért az OVB határozata törvénysértő"


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása