Irán vs. USA ---élő elnöki vita a tévében
2006. augusztus 29. írta: Asszem

Irán vs. USA ---élő elnöki vita a tévében

"Az iráni elnök keddi sajtótájékoztatóján felszólította George Bush amerikai elnököt, hogy vegyen részt vele egy televíziós vitában, ahol Iránnak lehetősége lenne arra, hogy előadja saját véleményét, miként lehetne a világot kimozdítani jelenlegi kínos helyzetéből. „Az egyetlen feltétel, hogy nem cenzúrázhatják a műsort, különösen nem az amerikai nemzet számára” – fogalmazott Mahmúd Ahmadinezsád keddi sajtótájékoztatóján Teheránban, írja a CNN." írja az index.

Engem hihetetlenül érdekelne egy ilyen vita. Főleg, ha garantálják, hogy cenzúramentes. Nyílt kommunikáció a nemzetek között. Harc a szavak szintjén. Győzzenek az érvek. Utána úgyis a fegyvereké a szó.

Még akkor is jó ötlet, ha sem amerika, sem Irán, sem a vitát néző nagyközönség nem szakértő a témában, így fennáll a propaganda, túlegyszerűsítés, nacionalizmus, stb. veszélye. Mindkét oldalról. De pont azért jó, hogy nyilvános, mert így kioltja egymást. Mindkét fél országának polgárai megismerheti a másik álláspontját, meghallhatja azokat az érveket, amiket a saját média érthető okokból nem hangsúlyoz.

Nem fűzök nagy reményt ahhoz, hogy meg is fog valósulni, de azért bízom benne...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása