Új Google Reader felület...
2006. október 01. írta: Asszem

Új Google Reader felület...

Ez a baj a webes szolgáltatásokkal: ha úgy döntenek, hogy megváltoztatják a megszokott/megszeretett felületet, akkor az meg lesz változtatva...a gépre telepített programokkal legalább megvan az az illúzió, hogy ezt a verziót évekig használhatom, ha az újabbak nem tetszenek (akár operációs rendszer szinten is).

Tehát új felületet kapott a Google Reader, de a nyitóoldalon ott a megnyugtató üzenet:

"Our plan is to retire the old interface in the near future, as soon as we feel that our new design accommodates the needs of our existing users. If there are any features from the old interface that you feel are missing from this new version, please send us feedback. For the time being, you can still revert to the old interface by going to the preference pane in "settings".

For the time being után aztán már nem. Úgyhogy megnéztem az új felületet. Nem tetszik. Pont az volt a Reader előnye, hogy vizuálisan nagyon jól lehetett észlelni az rss csatornákon egymást követő írások "folyamát". Mozgott az oldal, szépen scrollozódott lefelé a lista, egy blogbejegyzés elfért egy oldalon (kivéve, ha regényt írt a szerző), az egeret elég volt a listán tartani és klikkelgetni, hogy next, next, szépen görgött tovább.

Ebben a mostaniban is van ilyen, bár inkább a Gmailre hasonlít, de legpraktikusabban (azaz ami elsőre adja magát) úgy lehet használni, hogy kapunk egy baromi hosszú listát az egymástól alig elkülönülő bejegyzésekről, és folyamatosan görgetjük lefelé az egér középső gombját...brrr. Ezt eléggé utálom.

Ja, és a címkékben még mindig nem lehet ékezetes karaktereket használni.

Na mindegy, adok neki egy egyhetes próbaperidódust, ha nagyon nem tetszik, akkor szétnézek újfent az online rss olvasók világában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gulyaszoli (törölt) · http://gulyaszoli.blog.hu 2006.10.02. 20:18:03

Ajánlom az új Netvibest, nekem ez most nagyon bejön! :)
süti beállítások módosítása