Cigiblog 2. - Az első reggel.
2007. február 05. írta: Asszem

Cigiblog 2. - Az első reggel.

Remek. Ma kezdődik az első full nocigi nap. Így reggel nálam valahogy fordítva működik a dolog, nincs az a felkelek-rögtönrágyújtok kényszer, mint sokaknál, sőt, mindig ilyenkor fogadtam meg máskor is, hogy ma aztán egyáltalán nem, vagy sokkal kevesebbszer gyújtok rá. Aztán pár óra elteltével, amikor kezdek tényleg felébredni jön az inger. Erre kell most figyelni.

Ilyen rizikós helyzet, amikor elindulok otthonról, illetve a buszmegálló. Pont egy ciginyi séta, és ha elment a busz, pont egy ciginyi várakozás. Vettem egy csomó rágót, azzal elfoglalom a szám, meg viszek MP3 lejátszót, azzal meg az agyam.

Külön nehezítése a feladatnak, hogy a buszmegállóban három trafik is van. Nagy a csábulás veszélye. Ja igen, ki is rakok minden öngyújtót és gyufát a zsebeimből. Gondoltam arra is, hogy nem viszek pénzt magammal, hogy ne tudjak venni, de a nap folyamán szükségem lesz pénzre. És azért annyira nem súlyos a helyzet, gondolom, szóval tudom, hogy a főbb tünetek a következők lesznek:
  • ingerültebb leszek pár napig
  • jópárszor megkérdőjelezem ennek az egész leszokásnak az értelmét és időzítését, elkezdek keresni olyan dátum fordulópontotkat (márc. 15? tavasz? Sziget? szeptember? jövőre, de tényleg?), amikortól majd valóban elkezdem
  • elég sokat fog foglalkoztatni ez a téma

Szóval ezek azért nem annyira vészes dolgok, ezért bízom benne, hogy belülről is kontrollálhatóak maradnak az elvonási tünetek, tehát nincs szükség ilyen pénzotthonhagyós trükkre.

Indulhat a nap!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

any · http://anyuhamos.freeblog.hu 2007.02.05. 09:12:11

Nem olyan nehéz ám, ha tényleg abba akarod hagyni. Majd' egy évtizede nem dohányzom, de még mindig képes vagyok kiszámolni, hogy mennyi pénzt tudok másra költeni, amit azelőtt cigire költöttem, és hogy ez milyen nagyon jó nekem :)

zhaoman · http://zhaoman.blogspot.com/ 2007.02.05. 09:18:48

Légy erős! Sok sikert!

Asszem 2007.02.05. 15:43:02

Köszönöm mindenkinek, eddig minden jól megy :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2007.02.05. 19:21:30

Uhh, nem ezek a napok a húzósak, hanem majd pár hét múlva ...

zsp · http://poker.blog.hu 2007.02.06. 00:24:19

hajrá, drukkolok, bár nem nagy ügy, én már százszor leszoktam.

Asszem 2007.02.06. 00:44:02

mavo, jaja, nem is csak pár hét, hanem pár hónap, vagy lehet, hogy pár év, ami rizikós lesz. amíg azok a szituk előfordulnak, ahol a rágyújtás vágya erős (és nem fiziológiailag), addig tényleg könnyű akár néhány szál után úgy járni, mint zsp :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2007.02.07. 17:12:35

Egy év után már kevesebb a nehézség.

Ami nagy baj, hogy a szubkultúra kőkeményen beszól, én évekig toltam napi egy-két szál cigit, tehát abszolút nem rendszeresen, a java része sör mellé ment, de most olyan helyen dolgozom,és megy a napi doboz.

Francba.

De neked szorítok! :-)

András 2007.02.07. 18:09:34

Hát az még bennem sem eldöntött, hogy most egy hosszabb teljes absztinencia után megpróbálkozzak-e a szociális dohányzással. Végülis én is ismerek olyan élő példányokat, akik bőven meg tudják csinálni a csak-haverokkal cigizést. De ez még messzebb van.

A munkahely...hát igen. Nálunk is a dohányzó az egyik fő helyszíne az informális szociális interakcióknak, magyarul ott lehet jókat dumálni, szóval nehéz, de legalább jól lokalizálható a probléma forrása :)
süti beállítások módosítása