Népszavazást az adómentességről...
2007. június 05. írta: Asszem

Népszavazást az adómentességről...

"Egyetért-e Ön azzal, hogy a háziorvosi ellátásért, fogászati ellátásért és a járóbeteg-szakellátásért a jelen kérdésben megtartott népszavazást követő év január 1-jétől ne kelljen vizitdíjat fizetni?"

"A vizitdíjra és a kórházi napidíjra vonatkozó népszavazási kezdeményezésekkel kapcsolatban az Ab helyettes elnöke kifejtette: jövőbeni kérdés akkor tagadható meg, ha az adott kérdés a jövőbeni költségvetésben szereplő egyes kiadásokat érinti. A vizitdíj és a kórházi napidíj esetében nem kiadásokról, hanem bevételekről van szó – tette hozzá Bihari Mihály, az AB elnöke."

Nagyon jó kérdés. Ki szeret itt vizitdíjat fizetni? Nyilván senki. És ki szeret adózni? Nyilván senki, ezért én a következő kérdést javasolnám:

"Egyetért-e Ön azzal, hogy a magyar állam működési feladatainak ellátásáért a jelen kérdésben megtartott népszavazást követő év január 1-jétől ne kelljen adót fizetni?"

Jó, ez nyilván abszurd, de a vizitdíjról szavazás is az. Én az MSZP helyében a következőt csinálnám: megvárnám, hogy mennyi aláírás gyűlik össze, és mielőtt a Fides kiírathatná a népszavazást, visszavonnám a vizitdíj és tandíj rendeletet, azt kommunikálva, hogy az MSZP nem akar feleslegesen több milliárd forintot elkölteni egy szinte biztos végeredményű szavazásra, ezért már most visszavonja a rendeleteket.

Természetesen az említett intézmények elesnek a jövedelemtől, de a bevételi forrásból extra támogatást ennek kompenzálására nem kapnak...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Asszem 2007.06.06. 20:59:41

Az AB döntése pedig a demokrácia győzelme, az OVB pedig a kormány zsebében van.

Oké, jegyezzük meg ezeket a mondatokat és térjünk vissza rájuk, ha megfordul a széljárás.
süti beállítások módosítása