Gyurcsány sem különb
2007. július 05. írta: Asszem

Gyurcsány sem különb

A Fidesz politikai nyomásgyakorlása az OVB-re szerintem felettébb inkorrekt dolog volt, különösképpen az, hogy nem az OVB szakmai érveit kritizálták, hanem nyíltan politikai elfogultsággal vádolták a testületet. Ezzel szemben az MSZP az Alkotmánybíróság döntését szerinem korrekt módon elfogadta, sőt hangsúlyozták is, hogy nem csak akkor tekintenek függetlennek egy intézményt, ha az számukra kedvező döntést hoz. Ez az, ami minden párttól elvárható lenne.

Ehhez képest Gyurcsány pár napja pontosan ugyanolyan sugallmazásokba kezdett, mint amit korábban a jobboldal csinált: " A testület többsége most úgy döntött, hogy nem veszi figyelembe ezt a körülményt - és hogy ennek során a jogi érvek mellett milyen egyéb szempontokra volt tekintettel, arra Gyurcsán, mint mondta, nem tud válaszolni."

Tehát most az a helyzet, hogy az OVB az MSZP-é, az Alkotmánybíróság Fideszes kézben van, és mivel az AB felérendelt viszonyban van az OVB-vel szemben, ezért ez a szituáció jelenleg a Fidesznek kedvez.

Na és mi a helyzet a demokráciával, kedves mindkét párt?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása