Online jelszómenedzser
2008. április 20. írta: Asszem

Online jelszómenedzser

Vajon van-e értelme egy online jelszómenedzsernek? Miazhogy. Hiszen akárhol vagyunk, akármilyen böngészővel, mindig hozzá fogunk férni az összes jelszóhoz. Ez szerintem még mindig biztonságosabb, mintha mindenhová ugyanazt az egy jelszót használnánk...

Most kezdtem el használni a PassPack online jelszómenedzsert. Ajánlom mindenkinek, aki hasonló cipőben jár.

Az első kérdés, ami ilyenkor felmerül az emberben: "nem fogják ellopni a jelszavamat? Megbízhatok-e egy harmadik félben?". Szerintem az igazán érzékeny jelszavakat (nálam a Gmail és a bank ilyen) tényleg nem jó kiadni harmadik félnek, de a többit (pl. wiw, flickr, stb.) nyugodtan. Pláne, hogy elvileg ők maguk sem tudják elolvasni a náluk tárolt jelszavakat. Látszik, hogy figyelnek a phisingre is, és komolyan veszik a biztonságot.

A felhasználói felület szép, áttekinthető, egy bookmarklettel megoldható, hogy a már elmentett oldalakra be tudjunk lépni, ha bekapcsoljuk az 1Click logint (tipp: ezt elvileg minden alkalommal újra be kell kapcsolni, mikor belépünk a PassPack oldalunkra. A z és az 1 gombok egyidejű lenyomásával villámgyorsan be lehet kapcsolni!)

Ami még jó, az hogy a jelszavakat lehet exportálni és importálni, sőt, címkézni is, ami akkor jó, ha 50-80 jelszót is tárolunk.
Ami nem jó, hogy kb. max 100 jelszó tárolható az ingyenes változatban (azért kb. mert a jelszavainkhoz megadott egyéb információk mennyiségétől is függ, mikor érjük el a limitet), de azt gondolom, hogy akinek 100-nál több különböző jelszava van, az már rég megvette a RoboForm-ot.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása