Aki bort iszik és vizet prédikál
2008. szeptember 13. írta: Asszem

Aki bort iszik és vizet prédikál

A víz:

"XVI. Benedek pápa a pénz, a hatalom és a "bálványok" iránti imádat ellen emelt szót szombaton szabadtéri miséjén Párizsban (forrás)"

A bor:

  1. "A lourdes-i Mária-jelenések 150. évfordulója alkalmából Franciaországba érkezett pápa". És ez nem bálványimádás? Ráadásul, ha a hívők betartják a pápa feltételeit, akkor a búcsú "felajánlható engesztelésül a tisztítótűzben szenvedő lelkek javára is".
  2. "A négynapos látogatásának egyik legfőbb célja: visszaadni az erőt a befolyását Franciaországban egyre inkább elvesztő katolikus egyháznak." Mondja ezt az, aki két perccel korábban a pénz és a hatalom iránti imádat ellen emelt szót. Az erőt és befolyást miért nem az embereknek, vagy nem a keresztény hitnek, hanem a katolikus egyháznak szeretné visszaadni?
  3. "A pénz, a birtoklás, a hatalom és a tudás iránti szomj vajon nem térítette el az embert igazi céljaitól? - tette fel a kérdést a pápa 260 ezer hívő előtt, akik közül több tízezren már az éjszakát is a helyszínen töltötték hálózsákban" A tudás iránti szomj hogyan térítheti el az embert az igazi céljától? Maradjunk boldog ostobák? 
  4. "A konzervatív Le Figaro úgy véli: intellektuális beszédei és tudós érvelései ellenére a teológus pápa mégiscsak meghódította Párizst". Vajon minek érvel tudósan és beszél intellektuálisan az, aki szerint a tudás iránti szomj eltéríti az embert az igazi céljaitől?

A katolikus egyház pontosan az ilyen megnyilvánulásai miatt válik teljesen hiteltelenné a szememben.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gravi_t 2008.09.13. 17:03:30

jó hát már eleve a feszület egy bálvány, szóval rögtön az elején elrontották. szobrok, szentképek, ereklyék stb.
süti beállítások módosítása