Fuccs az MP3 gyűjteményednek Win7 alatt
2009. január 07. írta: Asszem

Fuccs az MP3 gyűjteményednek Win7 alatt

Microsoft szoftverfejlesztés: bár még csak béta, annak is illegális, de állítólag az új Windows 7 szépen tönkreteheti a felhasználó mp3 fájlait. Tényleg és komolyan. Az ID3 tageket automatikusan frissíteni akaró Media Player 12 rossz helyre írja ezeket a metaadatokat, rá magára a zenére. Azért ez elég nagy szarvashiba.

Azt nem értem, hogy miért nem képesek végre egy normális médialejátszó programot írni?

Én a helyükben már rég kirúgtam volna a MediaPlayer összes fejlesztőjét, és helyettük megszerezném mondjuk a Foobar2000, a WinAmp, a VLCPlayer, meg az egyéb, normális és működő lejátszók készítőit és/vagy licencét. 

És ez nem csak a zenelejátszó programra igaz, szinte minden olyan, a felhasználókat segítő, ingyenes program készítőjét, amely nagy népszerűségnek örvend, vagy kevésbé ismert, de felettébb praktikus kiegészítések megvalósítóit. (pl. Taskbar shuffle a tálca elemeinek mozgathatóságára, vagy PowerMenu a normális, ablakonkénti always on top beállítás lehetővé tevésére, vagy QTtabbar, a tabokat használó intéző megvalósítására) 

Nem hinném, hogy ez akkora nagy befektetés lenne, viszont pontosan ez adná hozzá azt a nagyon látványos pluszt az egészhez, amely válasz az átlagfelhasználók azon kérdésére, hogy "miért is éri meg nekem váltani XP-ről az új Windowsra?".

Hát, egyelőre úgy tűnik, nem a Media Player 12 miatt.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bodzasfanta_ (törölt) · http://bodzasfanta.hu 2009.01.07. 23:25:48

de miért is használna bárki egy béta op rendszert élesben? gratulálok az ilyeneknek

Asszem 2009.01.08. 00:23:46

@bodzasfanta_: azért, mert egy bétától elvárható, hogy ilyen hiba ne legyen benne...

Egyébként szerencsére totál nem élesben használom, szépen elfut VirtualBox-ban :D

Tschöppy · http://elsomaratonom.blog.hu 2009.01.08. 10:24:07

@Asszem: de egy betától miért várható el bármi? :) Ezt nem értem. Azért beta, mert tesztelés alatt van, simán összeomolhat bármikor, és még szemrehányást sem lehet tenni :) Főleg, hogy elviekben ez még nem is a publikus beta, amennyire tudom.

Asszem 2009.01.08. 21:40:34

@Tschöppy: ez mind igaz, de akkor is. (érveléstechnika magasiskola, tudom :D).

analógia: a Gmail is béta, mégsem tűnnek el a levelek.

szóval a bétában olyan hibák lehetnek, hogy mondjuk lefagy, összeomlik, nem kompatibilis, lassú, nem kezeli a hardvert, mittudomén, meg apróbb bugok, de ilyen felülírom az mp3-at szerintem már nem, azok inkább alpha verzióba valók.

Hamár kinyomják a népnek tesztelésre, akkor a nép ne azt tapasztalja, hogy telepítés után fuccs a zenéknek, mert nem lesz túl lelkes upgradelni :D

Tschöppy · http://elsomaratonom.blog.hu 2009.01.09. 10:13:14

@Asszem: Hát, nem kompatibilis a media player beta verziója az mp3-akkal :) Előfordul ilyen :)

Hozzáteszem, aki media playeren hallgat mp3-at, az más disznóságokra is képes.

Asszem 2009.01.09. 10:24:29

@Tschöppy: :D:D

Ez is igaz, bár vegyük figyelembe, hogy a userek igencsak jelentős része úgy használja 5 év múlva is a számítógépét, ahogy a boltból elhozta, vagy ahogy a 'számítógépes' ismerőse legutoljára beállította neki :D

Úgyhogy dacára minden alternatívának, a MediaPlayer még mindig a legelterjedtebb lejátszó lesz, mintahogyképpen az Internet Explorer sem idén fog elbukni, mint böngésző.

Csak akkor, ha a Windows-t elsöpri valami új, akkor lesz érdemi változás, de a népek akkor sem fognak többet installálgatni.

A csatákat ezért a gyártóknál kell megvívni. Ezért van esélye a Chrome-nak, ha tényleg az kerül az új gépekre.

cousin333 · http://magyaropera.blog.hu 2009.01.17. 15:27:29

Szerintem is komoly baki, de:

- alapból nem irkál ID Tag-et, csak ha magától frissíted
- csak akkor van gáz, ha a Tag extra nagy méretű (>16kB?), amihez az kell, hogy mondjuk albumborítót is tartalmazzon a fájl
- már javították, Windows Update-en is elérhető
-nem használok Windows Media Player-t :)

Engem nem elsősorban a WMP zavar, hanem az, hogy eleve benne van. Örülnék,m ha ezek választhatóak lennének, sok más dologgal együtt, és akkor sokkal kisebb lehetne a Windows is.
süti beállítások módosítása