Twittert a tantervbe!
2009. április 12. írta: Asszem

Twittert a tantervbe!

Haladni kell a korral, és erre jó példa lehet az az angol kezdeményezés, amely már általános iskolában a legmodernebb és legaktuálisabb webes ismereteket tanítaná a gyerekeknek, mint például a Twitter vagy a Wikipedia használata.

A legszimpatikusabb az egészben az, hogy rugalmasan alkalmazkodik az internet gyorsan változó világához, tehát mindig azt tanítják, ami éppen aktuális. Nem tudni ugyanis, hogy 15 év múlva hogyan fog kinézni a web, milyen formákban fogunk kommunikálni, megmarad-e az email, az im, hogyan alakul a blog, a mikroblog, milyen új csatornák, formák és eszközök jelennek meg. 

És pont ez a lényeg! Mert a fiatalok úgyis használják ezeket az eszközöket, akkor miért ne tanítsuk meg nekik azt, hogy ne csak használják, hanem jól is használják. Ehhez persze az kell, hogy maguk a tanárok is tudjanak élni a web lehetőségeivel, de úgy gondolom, lassan felnő az a generáció, amelyik számára már teljesen természetes, hogy az internet nélkül nincs élet, amelyik a saját bőrén tapasztalta meg, hogyan működik és mi mindenre lehet jó az internet.

Ez kéne nálunk is, hogy a tehetséges és kreatív fiatalok ne felesleges adatok bemagolásával és visszaböfögésével pazarolják el az iskolaéveket, hanem valóban hasznos dolgokat tanuljanak.

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JohnRambo 2009.04.12. 19:39:20

Muhaha! Nálunk egy még 40 év legalább. :) De azért persze igaz... JR
süti beállítások módosítása