Fontos levelek (Priority Inbox) - ezért szeretjük a Gmailt
2010. szeptember 03. írta: Asszem

Fontos levelek (Priority Inbox) - ezért szeretjük a Gmailt

Azt hiszem a Fontos levelek (Priority Inbox) bevezetése legalább akkora mértékben növeli meg a Gmail használhatóságát, mint annó a threaded conversation-ök bevezetése.

Emlékszem, 2006-ban teljesen el voltam ájulva, hogy mekkora ötlet már a végtelen Re:re:Re:Re:re subjectek helyett az összetartozó levelek egy beszélgetésként történő kezelése, és csodálkoztam rajta, hogyhogy nem csinálta még meg senki. 

Kicsit hasonló érzésem van az elsőbbségi levelekkel is. Annyira egyszerű, ám mégis nagyszerű dologról van szó. Osszuk fel az Inboxot három (vagy több, és ezért is nagyon szeretjük a Gmail-t, mert hagyja a usert testre szabni) részre, és a beérkező leveleket fontosságuk (vagy egyéb szempontok) alapján jelenítsük meg.

Az Inbox első oldala minden levelező legfontosabb felülete. Itt még nem kattintunk címkére, nem klikkelünk mappára, tehát itt látjuk az újdonságokat. A threaded conversation segített abban, hogy az egy témához tartozó levélváltások egy sornál többet ne foglaljanak el.

A Priority Inbox segít abban, hogy kiszűrjük a bejövő, olvasatlan levelek közül azokat, amelyekkel lesz még tennivalónk. 

Bár első ránézésre ezzel a megoldással csökkent az Inbox felhasználható felülete, de a csoportosítás révén mégis sokkal hatékonyabbá, fókuszáltabbá tehetjük a munkánkat.

Szóval az ötleten nincs is mit ragozni, már rég meg kellett volna csinálni. 

Hogy miért csak most jöttek ki vele? Valószínűleg azért, mert nagyon letesztelték, hogy megtalálják az optimális megoldást. Ez a kidolgozottságból, testreszabhatóságból, az átgondoltságból látszik is. A Priority Inbox nem egy Labs-os béta feature, hanem egy tökéletesre csiszolt, befejezett, kész funkció, amivel ismét hatalmasat lépett előre a Gmail.

Számomra a levelező rendszerek között egyértelműen a Gmail az iPhone, minden más csak android.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása