Tekerős vs. tárcsázós időválasztás Androidon
2013. október 12. írta: Asszem

Tekerős vs. tárcsázós időválasztás Androidon

Mióta rendszeresen használom a Google Keep-ben az emlékeztetőkhöz a "tárcsázós" dátum és időválasztót minden más megoldást rossznak és nehézkesnek érzek.

Emlékszem, amikor megjelent az iPhone, az egyik első dolog, ami lenyűgözött, az a "tekerős" időválasztó volt. Engem kicsit a régi biciklizárra emlékeztetett, ahol lehetett le-fel csavargatni a számsorokat a lakat kinyitásához, még a kattogó hang is megvolt. Androidon ez így nézett ki: 

Nem is volt vele semmi bajom egészen addig, amíg nem találkoztam a tárcsázós megoldással. A megújult Google Calendar appal jelent meg eredetileg az újfajta dátum és időválasztás, de azt az appot én nem szeretem, viszont szerencsére a Google Keep-ben is ezt használják. Így néz ki:

forrás: New Google Calendar controls for Android

Nekem azért kényelmesebb, mert a tekergetős megoldással viszonylag finom mozdulatot kell végezni és folyamatosan figyelni, hol van a számláló, aztán ha túlfutunk, akkor lehet korrigálni. A tárcsázósnál viszont vagy odatekerjük a mutató, de akár konkrétan rábökhetünk a választott értékre. Különösen tetszik a 24 óra dupla számlálós megoldás, valamint az, hogy meg merték lépni azt, hogy két lépésre választották a folyamatot (óra és perc választás). 

Apróság, tudom, de sokat jelent. 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása