Demokrácia van-e még az Egyesült Államokban?
2007. március 02. írta: Asszem

Demokrácia van-e még az Egyesült Államokban?

"Az egész lakosság tekintetében Bush elfogadottsági mutatója szinte a legalacsonyabb szintre süllyedt azóta, hogy 2001-ben elfoglalta a Fehér Házat...Összességében az amerikaiak 68 százaléka számára úgy tűnik, az Egyesült Államok rossz irányban halad, 23 százalék gondolja ennek az ellenkezőjét." (FigyelőNet)

Mi következik mindebből? Az orbáni logika szerint Bushnak ezért és most le kellene mondania, hogy előrehozott választásokat lehessen tartani. Természetesen Bushnak esze ágában sincs ezt megtenni.

Furcsa módon mégsem háborog a világ. Nem készülnek az iraki seregek Amerika felszabadítására és a demokrácia helyreállítására...

Talán az indokolatlanul sokszor lebecsült amerikaiak már eljutottak a politikai érettség azon szintjére, amikor különbséget tudnak tenni egy közvéleménykutatás és egy választás eredményének értelmezése között.


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása