A választások nyertese (c-p)
2006. április 13. írta: Asszem

A választások nyertese (c-p)

Szerintem a választások valódi győztese a jobboldal lesz, ha hatalmon marad a mostani baloldali koalíció. Az ország gazdasági helyzete rossz, a kockázat sajnos magas, hogy az MSZP-SZDSZ kormány az önkormányzati választásokra koncentrálva elhúzza a reformokat, vagy belevág egy második száz napos programba. Közgazdászok a megmondhatói, ennek milyen következményei lesznek, de nem tűnnek túl optimistának, az biztos.
Azt kijelenteni, hogy maga az ország nyer, vagy veszít, talán túlzás lenne, de akárki alakít kormányt, nagyon fontos (és fájdalmas) döntéseket kell meghoznia. Úgy tűnik ez a feladat a baloldalra hárul. És nem hivatkozhatnak az elmúlt négy évre, ugyebár, ami szintén a jobboldal támadási lehetőségeit erősíti. Én bízom benne, hogy a második Gyurcsány kormány felelősségteljes döntéseivel végrehajtja, amit végre kell hajtani, de erről majd csak akkor érdemes beszélni, ha látjuk az első intézkedések trendjeit.

A jobboldal, amely szélsebesen halad a válság felé, mégis az idei választások valódi győztese lehet. Négy év alatt bőven lesz ideje, hogy rendezze sorait, kitermelje azokat a politikusokat, akik rendelkeznek Orbán Viktor előnyeivel, de nélkülözik azokat a tulajdonságokat, amiknek eredményei most kezdenek (sajnos és végre) beérni. Természetesen az MDF-nek is kulcsszerepe lesz ebben, de az igazi nyertes a pártoktól független jobboldal lesz. Ezzel pedig közvetett módon egész Magyarország jól jár.

Ugyanez az öntisztulás vár 2010-ben az MSZP-re és SZDSZ-re is.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása