Az új Volvo buszokon történő utazások során szerzett tapasztalatokról való beszámoló (c-p)
2006. április 24. írta: Asszem

Az új Volvo buszokon történő utazások során szerzett tapasztalatokról való beszámoló (c-p)

Szóval hurrá, bevezették az új Volvo típusú BKV buszokat a kies Kőbánya területén. Eleddig voltak azok a régi pöszmeteg (jelentsen ez bármit) buszok, jó erős, strapabíró, kicsit leamortizált. Két lépcső magas, tágas, büdös, az ablakokat nem lehet kinyitni. Aztán megindult némi fejlődés, jött valami másik márka, amit nem tudtam megjegyezni, de zöld volt rajta a nyomógomb, amivel a leszállási szándékot kellett idejében jelezni. Ja, és a korlátok is zöldek voltak. Ez volt az átmeneti kor.

És most, a választások végére megérkeztek ezek a légkondicionált Volvo csodamasinák. Éljen éljen hurrá. Eddig persze csak egyszer ment a klíma, de akkor be is mondta a cukorfalatul idétlen hangú nő, hogy "tim dap tida, ta rata ta taaam: a klímaberendezés működése miatt az ablakok nem nyithatóak". Aki ezt a szignált kitalálta, hááát. Bezzeg a MÁVé, klasszikusan egyszerű.

Mindegy, ment a légkondi, lehetett érezni, ahogy jön a hűvös, és mindez azt jelenti, hogy Kőbánya közepét is elérte a luxus...

Egyébként a busz jó, mert nem magas, nem kell rá fellépcsőzni, de(viszont) az ülések emiatt magasabbak, ahonnan (főleg hátul) sokkal nehezebb lesasszézni, pláne csomagokkal. Rév nyer, gát veszít. A csukló mögötti részen pedig nem is érdemes megpróbálni áthaladni, a közlekedőfolyosó egy ember szélességűre lett tervezve. Sebaj.

Elől viszont(de) végre nem tették használhatatlanná a leszállást akadályozó idegbeteg korláttal az első ajtónál történő közlekedést, szép tágas hely van. A vezetőfülkét nem csini függöny takarja el, hanem szigorú műanyag fal. Még egy nyamvadt használati utasítás, vagy utazási feltételek vagy reklám sincs rajta, elég fárasztó a semmit nézni, viszont az ablakon történő kitekintéshez a fejet is el kell fordítani, nem lehet csak úgy periférikusan sréhen előre kilátni.

Aztán vannak ezek a másfeles ülések. Aha. Jó. Politikailag inkorrektül ezt testesebb embertársainknak tervezték? Vagy szerelmespároknak? Mindenesetre olyan lelkifurdizósnak tűnik nekem, hogy egy ember ül (vagy terpeszkedik) egy másfélnyi helyen. Nade mégsem ülhetek egy vadidegen ölébe...

Szóval ezek az új BKV buszok. Ha lett volna fényképezőgépem, akkor még képekkel is tudtam volna emelni ennek a bejegyzésnek az értékét. Így viszont mindenkinek a fantáziájára van bízva....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása