Házrombolás Horvátországban
2006. május 20. írta: Asszem

Házrombolás Horvátországban

Félfüllel hallom a hírekben ezt a házrombolásos botrányt, de nem értem. Mi a baj? Megsértettek egy törvényt, amely világosan kimondja, hova lehet, és hova nem házat építeni, és most elbontják a házakat. Az Indexnek nyilatkozik egy ember, hogyaszonygya: "Nem értem, miért nem lehetett máshogy megoldani, Magyarországon kijött volna a jegyzőnéni és kiszabott volna valami bírságot - összegzi a magyar és a horvát építészeti hatóságok közti különbséget".

Hát igen, ez a különbség. Nálunk van Pengefal és Turul, és gyakorlatilag bárhol bárkinek bármi, akinek elég pénze vagy kapcsolata van rá, hogy legyen. Úgy látszik, szomszédaink komolyan gondolják azt, hogy a tengerpartot megvédik. Csak egyetérteni tudok velük, és valahogy nem sajnálom azokat, akik megpróbálták kijátszani a törvényt, és most ennek isszák a levét.

Talán nálunk is hasonló erélyességre lenne szükség. Az pedig, hogy magyarok vagy horvátok a tulajdonosok, teljesen lényegtelen ebben a kérdésben, felesleges nacionalista magyarverős felháborodást kreálni belőle.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása