Vista...kell ez nekem?
2006. augusztus 04. írta: Asszem

Vista...kell ez nekem?

Most olvasom, hogy a Microsoft hackerekkel tesztelné a Vista sebezhetőségét. Jó ötlet. Talán megbízható lesz. Valószínűleg nem, de legalább alapból készen áll a javításokra. Viszont mindezek ellenére is felmerül a kérdés: kell-e majd nekem, az átlagos felhasználónak egyáltalán új operációs rendszer? Hiszen amire használom a gépet, azt az XP is bőven tudja, és amúgy is egyre inkább kezdek átállni (ez nem tudom mennyire átlagos egyelőre, de szerintem egy idő után az lesz) a webes alkalmazásokra.

Most ezek után adjak ki többezer forintot egy olyan operációs rendszerért, ami néhány grafikai trükkel többet tud, bár ezért akár több százezer forintnyi hardverfejlesztés szükséges?

Vagy lesznek csak Vista-kompatibilis programok? Azokat én úgysem használnám, a Word és az Excel meg úgyis fut, ha pedig nem, akkor majd használom a webes megfelelőit.

Lehet, hogy a Vista lesz a Microsoft nagy bukása? A jövőben lehet, hogy elképzelhetetlen lesz a teljes rendszerváltás, inkább a folyamatos upgradekkel változnak majd a dolgok, úgy, hogy a régi programok és beállítások megmaradnak.

Még akkor is, ha annyival szebb és jobb a Vista elődjeinél, rengeteg bosszúság és macera minden programot újratelepíteni, beállítani, importálni, stb.

Persze lehet, hogy tévedek. Mindenesetre a biztonság tényleg fontos lesz, ha a tapasztalatok jók, akkor esetleg váltok. Majd meglátjuk. Ha lenne Microsoft részvényem, a megjelenés előtt lehet, hogy inkább eladnám őket...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása