Ha hülyének néznek a gyógyszerészek...
2006. szeptember 08. írta: Asszem

Ha hülyének néznek a gyógyszerészek...

Az egy dolog, hogy a Magyar Gyógyszerész Kamara által képviselt gyógyszerészek érdekeit sérti a patikaliberalizáció. Elfogadom. Azt is, hogy tiltakoznak ellene. De az már felháborító, hogy olyan átlátszóan gyenge érvekkel támasztják alá álláspontjukat, amket szerintem egy nyolcéves gyerek is cáfolni tudna, ha dolgozatban kérdeznék...

Miért pont nyolcévesek? Mert ők már tudnak képregényt olvasni. És a patikusok képregényben próbálják meggyőzni a fogyasztót!!! Hogy a fogyasztó annyira hülye, hogy mindenképpen szüksége van gyógyszerészre, még akkor is, ha aszpirint szeretne venni. Még jó, hogy egyáltalán olvasni tud, de nem kell aggódni, segítenek az ábrák.

Ráadásul azt az aljas érveléstechnikát alkalmazzák, amely hamisan tünteti fel az ellenoldal álláspontját és ezt cáfolja.

Mintha a liberalizáció azt jelentené, hogy minden gyógyszert mindenki vásárolhat mindenhol. Mintha eddig gyerekek vásárolhatnának pl. cigarettát a benzinkútnál. Mintha eddig gyerekek nem vásárolhatnának mérget  a boltokban. Mintha eddig a fogyasztók hülyék lennének és eztán is azok maradnának.

Neeeem. Itt a patikusok érdeke sérül. Veszélyben az állásuk, jövedelmük. Jó, mondják ezt, hivatkozzanak szolidaritásra, és esetleg még támogatnám is őket, hiszen inkább lemondok az éjszakai gyógyszertárról és elviselem valahogy azt a fejfájást, ha ezzel emberek tudják megtartani az állásukat. De ha úgy akarnak meggyőzni, hogy közben hülyének néznek...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása