Lecsengőben
2006. október 04. írta: Asszem

Lecsengőben

A politikai válság. Kifújnak az indulatok. Pukkan a lufi. A kedélyek lehűlnek. Alkotmányos keretek között történő belátás. Nem lehet mit tenni. Demokrácia. A játékszabályok menet közben nem módosíthatóak. Alkotmány. Sólyom két szék között. Ha kitart a kormány, bukik a Fidesz. Ha bukik a Fidesz, bukik a kormány.

Igen. A hazugság megengedhető. A szándék a mérce. Ha mindenki őszinte, akkor az egyetlen hazug behozhatatlan előnyre tesz szert. A szándék a mérce. Fogolydilemma.

Ha a többség képviseletében a hazugságra szavaz, akkor demokratikusan a hazugság megengedhető. Mi fog ettől változni? Semmi. Az emberek nem hivatkozhatnak a naivitásra. Mindenki ígérhet bármit, betartani nem kötelező. Eddig sem volt az.

Baj? Tudunk jobbat? Teljes őszinteséget? Az a balekoknak marad.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toderik 2006.10.04. 19:16:01

jojo, csak itt nem az lett hazudva, hogy szavazzanak rank, mert jo lesz, hanem az, hogy szavazzanak rank mert MAR jo (holott mar el volt qrva, de nagyon), teccikerteni?
Na mar most: az tenyleg teljesen legitim, ha egy sportolo egy kimagaslo eredmennyel megnyeri az olimpiai aranyat. DE... ha utolag a dopping teszten kiderul, hogy doppingolt, akkor az ermet ELVESZIK tole. Teccikerteni... Sot, az is eleg, hogy elvegyek tole az ermet, ha nem sikerul neki pisilni, ugye... Ebben az esetben pedig Fleto hugyozott vastagon, mig a tobbi sporttarsrol meg nem derult ki, hogy positiv lenne

Asszem 2006.10.05. 21:08:16

Remek analógia. Bár több helyen sántít. Sőt, mindenhol. De azért kösz :)
süti beállítások módosítása