Címkézzünk Windowsban -  Tag2Find upgrade
2007. február 26. írta: Asszem

Címkézzünk Windowsban - Tag2Find upgrade

Végre, letölthető a tag2find új, 0.10.0.14 verziója. Aki nem ismerné, annak ajánlom a kipróbálását, nameg a róla szóló lelkendező bejegyzésemet.

Bár még nem tökéletes a progi, de a fejlesztés iránya nagyon tetszik. Mert mi a legnagyobb nehézsége a felhasználónak? Telepíteni a programot kb. 2 perc, nade utána ott áll a számítógépével, rajta több ezer fájl, amit valahogy fel kellene címkézni. Ez legalább 2-3 órányi munka, annyit már nem biztos, hogy megér a dolog. Ráadásul  a netről amúgy is folyamatosan érkeznek az újabb és újabb fájlok, amiket szintén címkézni kellene, különben az egész nem ér semmit.

És tagtufájndék pont ebbe az irányba fejlesztettek! Az új "NewFileMonitor" funkció segítségével be lehet állítani, hogy melyik mappákban milyen kiterjesztéseket figyeljen a rendszer. Alapból az Asztal és a Dokumentumok van megadva, itt a legsűrűbb a változás. Amint egy új fájl üti fel a fejét a gépen, a NewFileMonitor ablakban megjelenik a figyelmeztetés és a fájl, már lehet is címkézni. Egyszerű, gyors, praktikus. Csak így tovább.

Ezek után persze még mindig érthetetlen, hogy nem képesek megcsinálni, hogy a FileBrowserben ki lehessen jelölni egyszerre több fájlt és drag-and-droppolni mondjuk a médialejátszóba. Pedig az egész címkézésnek pont ez a lényege, ha én mondjuk az összes blues zene címkével rendelkező számokat akarom lejátszani, akkor gyönyörűen látszanak ka browserablakban, de nem tudok velük mit kezdeni, hacsak nem nyitok egy Intézőt, ahonnan már lehet behúzni a zenéket.

De láttam a hivatalos blogon, hogy ez benne van a request-listben, úgyhogy biztos valamikorra megoldják. Na, az ilyent szeretem.

Most megyek, és beállítom a figyelendő mappákat.

--------
Update 1.
Most vettem észre, hogy még egy, talán még hasznosabb újdonság van, ugyanebben a témakörben: az előre megadott kritériumok alapján (pl. kiterjesztés) a progi átfésüli a vinyó kiválasztott területeit, és ahol megfelelő fájlt talál, azt felcímkézi. Így pl. az összes mp3, wav, ogg, stb. fájl megkaphatja a "zene" címkét, a gif, jpg, png, stb. fájlok a "kép" címkét, és így tovább. Így kb. 6000 fájlt lehetett címkézni, kb. 2 perc alatt.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása