RIP FolderShare
2008. december 13. írta: Asszem

RIP FolderShare

A Microsoft úgy döntött, hogy 'fejleszti' az eddig nagyon jól működő FolderShare programját. Olyan Microsoft-módra, vista-like: rosszabb lett. Annyira, hogy nem is működik.

Pedig jól indult a dolog: pár hete küldtek emailt, hogy váltás lesz, és az új szinkronizációs progi majd szebb, gyorsabb, élményebb, stb. lesz. 

Aztán megjött. Az install is tipikusan microsoftosan túlbonyolított: megkérdezi, hogy akarom-e upgradelni. Mondok igen. Felküld a honlapra. Ott megkérdezi immár másodszor, hogy akarok-e upgradelni. Mondok megint igen. Akkor be kell lépni a LiveID-del. Szerencsére volt nekem olyanom. Belépek. Ekkor megkérdezi, hogy milyen op rendszerre szeretném. Mondok windows. Oké, letöltődik a telepítő, installál, kész, nem történik semmi. Sem egy parancsikon az asztalon, sem egy üzenet. 

Najó, kézzel megkeresem a progit és elindítom. Megpróbálok belépni. Nem megy. Hibaüzenet: "Valami baj lehet a proxybeállításokkal". 

Hát köszönöm. Eddig tökugyanilyen rendszerbeállítások mellett a FolderShare tökéletesen üzemelt. 

Úgyhogy most lapozhatom fel a Lifehackert, megkeresve a szinkronprogik hive-five-ját, ahol tudom, hogy az FS is szerepelt, de volt még négy másik.

Annyira ideje volna már annak, hogy a Microsoft méltó módon eltűnjön a süllyesztőben.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása