+1 Google próbálkozás a közösségi net meghódítására
2011. június 04. írta: Asszem

+1 Google próbálkozás a közösségi net meghódítására

Google +1: nem, nem, nem, nem, nem. Már megint egy halva született próbálkozás (DOA) a Google részéről, hogy meghódítsa a közösségi netet. Borzasztó, hogy mennyire nem érzik azt, hogy addig nincs értelme megosztó szolgáltatást bevezetni (buzz, +1), amíg nem alakítottak ki egy működő, élő közösségi hálót, ahová érdemes megosztani.

Gondolkodjunk a mezei user fejével. Elolvas egy érdekes cikket. Megoszthatja a Twitteren, ha szereti a mikroblogot és vannak követői akik értékelni fogják a megosztást. Vagy belájkolhatja Facebookon a barátainak. Mindkét esetben tudja, hogy kik fogják olvasni és honnan vátható reakció.

Erre most megjeleink plusz egy gomb, ami ki tudja hová oszt meg. Ja, a Google Profilba. És azt mégis hányan nézik?

Szóval ez így totálisan zsákutca.

Én nagon nem szeretem a Google profilt. A személyes, privát dolgaim a Facebook zárt, védett világában vannak, ahol én döntöm el, ki lehet az ismerősöm és ki láthatja a megosztásaim.

A Twitter világában tudom, hogy a valódi követőkkel közös valamennyire az érdeklődésünk, ez egy laza, virtuális kapcsolat idegenekkel, és ez így is van jól.

A Google Profil viszont a levelezésemhez kapcsolódik, ami egy nagyon privát dolog, amit nem akarok összekapcsolni sem a Facebookkal, sem a Twitterrel, sem a Buzzal, sem semmivel.

Ezért számomra a +1 jelenleg egy teljesen elhibázott koncepciónak tűnik, egyszerűen nem látom, mi motiválná az embereket, hogy elkezdjék használni.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lévai_Richárd · http://facebook.com/fbtippek 2011.06.04. 23:38:27

Teljesen egyetértek, ráadásul nem mindenki használja a Gmailt, tehát ahhoz, hogy működjön, itt is össze kéne kapcsolni az ismerősöket, viszont ha nem használom a gmailt, akkor csak a +1 kedvéért nem fogom külön karbantartani ezt.
Az is gond, hogy ha megnyomom a +1-et attól nem kapják meg azonnal az ismerősök erről az infót, csak akkor, ha majd egyszer véletlenül erre a témára keresnek.
süti beállítások módosítása