Reszponzív jelszó mobilra
2013. szeptember 10. írta: Asszem

Reszponzív jelszó mobilra

Nincs annál idegesítőbb, amikor mobilon kell bepötyögni egy viszonylag erős jelszót, kis és nagybetűvel, biszbasz karakterekkel, számokkal és miegymással. 

Milyen király lenne, ha jelszóválasztáskor nem csak hagyományos karakteres jelszót generálhatnánk magunknak, hanem egy unlock pattern-t is és ha mobil eszközön vagyunk, akkor az oldal automatikusan ezt ajánlaná fel, jelszó helyett.

A felhasználói nevet továbbra is be kellene pötyögni persze, de az ügyesebb billentyűzetek ezt már meg tudják jegyezni, így pár karakter után felismerik akár az email címet is.

És természetesen ha véletlenül elfelejtenénk a mintázatot, akkor továbbra is ott lehetne egy gomb, ami visszavált a hagyományos jelszóra.

Amíg az autentikációnak ez a jelszavas módja nem lesz végképp leváltva valamilyen biometrikus, NFC gyűrű, vagy bármi egyéb módon, addig átmeneti megoldásnak jó lenne, mert érintőképernyőn a létező legkényelmesebb adatbeviteli forma a swipe-olás. Nem kell pontosan célozni a mütyür billentyűzeten, az unlock pattern-t pillanatok alatt megtanulja az izommemória, szinte gondolkodni sem kell, automatikusan megy a belépés. 

Valaki csinálja meg! Google? :-)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása