Búcsú az Inneoo-tól
2007. július 05. írta: Asszem

Búcsú az Inneoo-tól

Szinte pontosan egy évvel ezelőtt regisztráltam az Inneo nevű csodaszolgáltatásba, aminek a lényege: csináljunk oprendszert a böngészőbe. A próbálkozás felettébb gyengére sikerült, amit meg is írtam, és ahogyan az ilyenkor helyénvaló, meg is feledkeztem az egészről.
Most levelet kaptam tőlük. Idézek:

"Több mint egy év telt el azóta, hogy útjára indítottuk az Inneoo világát (www.inneoo.com). Most, egy év elteltével ELJÖTT A VÁLTOZÁS, A MEGÚJULÁS IDEJE, TEHÁT ÚJ SEBESSÉGFOKOZATRA KAPCSOLUNK...
...Ezúton tájékoztatunk, hogy az Inneoo jelenlegi szolgáltatásait 2007. 07. 08-án leállítjuk, a MIRO közösségi oldalt pedig Indivi néven modernizálni fogjuk...
...HOGY CSAK A KÖZÖSSÉGI OLDALAKAT EMLÍTSÜK... www.indivi.hu, valamint www.elemioszton.hu
"

Tehát mindaz a munka és pénz, amit az Inneoo-ba fektettek kárbaveszett, mégpedig azért, mert nemcsak a megvalósítás, hanem a koncepció (webOS) is rossz volt. De legalább belátták és készek a változtatásra, ami jó jel.

És erre mit csinálnak? Új közösségi oldalakat!!!! Bravó. Úgy érzem hiánypótló lesz a magyar piacon. Esetleg javasolhatnám még a hírportál és az ingyenes levelező rendszer elindítását.

Mához egy évre találkozunk ugyanitt, meglátjuk, mekkora sikere lesz az új szolgáltatásaiknak.
net

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gulyaszoli (törölt) · http://gulyaszoli.blog.hu 2007.07.05. 12:45:34

"Esetleg javasolhatnám még a hírportál és az ingyenes levelező rendszer elindítását."

esetleg videómegosztó?

Asszem 2007.07.05. 13:47:45

Az se rossz :)

Webáruház, blogszolgáltató?

gulyaszoli (törölt) · http://gulyaszoli.blog.hu 2007.07.05. 14:36:51

Nem hiába, vannak még olyan területek a web magyar szegletében, ahol lehet újat alkotni :)

Karma · http://karma.blog.hu 2007.07.05. 15:01:01

3d-s webáruház. Az a nyerő most fijam. :D

egyik csapat tag · http://www.indivi.hu 2007.07.07. 10:35:58


Ez még csak a kezdet. - lásd INDIVI.
Olyan szolgáltatás is debütál hamarosan, mely talán Neked is tetszeni fog.
Egy gondolat: a piacon nem mindig jó úttörőnek lenni, lásd: inneoo. Sokszor a 2. vagy 3. induló lesz végül a nyertes.
Az inneoo egy alkotás volt, melynek voltak pozitívumai és negatívumai egyaránt. Egy a lényeg: megalkottuk. Nem csak a csapatra gondolok, gondolok egyúttal a regisztrált tagokra is, hiszen a közösséget együttesen "építettük fel".
Elmondhatjuk hogy valamit letettünk az asztalra számos regisztrált inneoo tag megelégedésére.
Emellett persze köszönöm a kritikát, hiszen az építő kritikából mindig tanul az ember.

Üdvözlettel: A DLS csapatának egyik tagja.

Asszem 2007.07.07. 13:07:30

Ok, sok sikert az Indivihez, kívánok jobb koncepciót és megvalósítást, még több elégedett usert és üzleti sikert, a végén egy jó zaftos felvásárlással (T-Online, Google... :-)

Csak ismételni tudom magam: szerintem nem azzal volt a baj, hogy az Inneoo úttörő szolgáltatás lett volna, hanem maga az ötlet tűnt elhibázottnak. Bár lehet, hogy tévedek, de meg tudod mondani, hogy ki si az a 2. vagy 3. induló, aki végül is letaszította a trónról az Inneoo-t?

Az Indivi designja tetszik, bár párkeresősnek tűnik, és arra szerintem a WiW bőven alkalmas. Én inkább LinkedIn irányba nyitnék.

egyik csapat tag · http://www.indivi.hu 2007.07.24. 08:26:16

:)
Nincs szó trónról való "letaszításról".
Egy kérdés: mit szólsz az előregisztrációs oldalhoz? A piacon ehhez hasonló "próbálkozás" még nem volt...

Asszem 2007.07.24. 09:56:06

Hát, mosolyogva hagytam ott az előregisztrációs oldalt, szerintem itt is borzasztóan elhibázott a koncepció, több okból is.

1. Az "Indivi"-nek még nincsen semmi hírneve, nem ír róla a blogszféra, nem terjed a hír, hogy érdemes lenne kipróbálni.

2. A nyitólap szövege annyira reklámszagú, banális és nonszensz (vö. Brian élete: "Ti mindannyian egyéniségek vagytok"), hogy már önmagában elegendő lenne ahhoz, hogy ki se próbáljam az oldalt.

3. Ami a marketingrizsán túl biztosra kiderül, az az, hogy egy közösségi oldalról lesz szó. Egy "wiwről". Semmi szükségem rá. Miben nyújt újat?

4. A kritikus tömegről: ha azzal próbálnak meg meggyőzni egy szolgáltatás nagyszerűségéről, hogy nem engedik azt használni egészen addig amíg sok embert nem sikerült meggyőzni arról, hogy várjon arra, amíg a kritikus tömeg elérődik, hát nagyon erős háttér kell hozzá. Az Inneo buktája, valamint az 1-3 pont miatt ez az Indivinél nincs meg.

5. A legsommásabb kritika az, hogy én szégyellném a barátaimnak, ismerőseimnek ajánlani ezt az oldalt regisztrációra (pedig ez kéne, hogy nőjön a kritikus tömeg). Egy társkereső közösségi oldalt egyéniségeknek? Na ne. Pedig azért eléggé szoktam őket bombázni mindenféle meghívókkal.

6. A kritikus tömeget azért nem ártana számban is megadni, ez a százalék így semmit nem jelent. Minek a 15%-a van most meg? 15 emberről van szó vagy 150-ről?

Tehát nekem nagyon nem tetszik. Csodálkoznék rajta, ha beindulna, de én optimista vagyok, úgyhogy feliratkozom, majd visszanézek, ha tényleg be lehet jutni :)

süti beállítások módosítása