Gyurcsány: elkúrtuk...
2006. szeptember 17. írta: Asszem

Gyurcsány: elkúrtuk...

Legalábbis a hangfelvétel szerint. Kellemetlen. Ilyenek hangzottak el:

"Nincsen sok választás, azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni... Nyilvánvalóan végig hazudtuk az utolsó másfél, két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz."

Na ha mindez igaz, akkor érdekes helyzet áll elő. Nyilvánvalóan ciki. Vajon ezért le kellene mondania? Egyelőre persze az is kérdés, valódi-e a felvétel.

Kíváncsian várjuk a fejleményeket.

Ha valóban igazi a felvétel, a lemondás elvárható lenne. Kérdés, jót tenne-e az országnak  egy új választás? Végre megindul a stabilizáció, bármilyen fájdalmas is, de a megszorító csomagok talán helyrerakják a gazdaságot. Ha most Gyurcsány lemond, és az előrehozott választásokon nyer a Fidesz, akkor merre tovább?

Vagy milyen alternatívával tud előállni az MSZP?

----
Hazudni nem szép dolog. Lebukni egyenesen kínos. Kérdés, morálisan hogyan ítélhető meg az, aki a hangfelvételt készítette és elküldte a  Magyar Rádiónak? Hős? Áruló? Én úgy gondolom, hogy inkább aljas cselekedet volt. Ha annyira az igazság érdekelné, már másnap el kellett volna küldenie, nem két és fél hónappal később. Elképzelhető, hogy tájékoztatta Gyurcsányt a felvétel létezéséről, és ezzel jó zsarolási alapot teremtett, amit Gyurcsány most nem teljesített, és ezért a bosszú.

Persze nem zárhatjuk ki egy nagyon rizikós szándékos és tudatos kiszivárogtatást sem. A felvétel radikalizálhatja a Fideszt, mert morálisan lehet, hogy Gyurcsánynak le kell mondania, de jogilag nem. Az elkövetkező napokban a politika valószínűleg erről fog szólni, és nem a gazdasági helyzetről vagy a megszorításokról. Rizikós stratégia, de nem elképzelhetetlen.

Kérdéses az SZDSZ szerepe a szituációban. Benn marad a koalícióban? Kilép? Hogyan kommentálja a történteket?

---------
update

Hát igen, az Origón előkerült azért a felvétel néhány további részlete is:
"Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mintha kormányoztunk volna. Ehelyett hazudtunk reggel, éjjel, meg este. Nem akarom tovább csinálni! Vagy megcsináljuk és van hozzá egy emberetek, vagy mással kell csinálni".

Így már csak másfél év hazudással kell elszámolni.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása