Mikéne a netvibesba leginkább? Egybalklikk.
2007. március 23. írta: Asszem

Mikéne a netvibesba leginkább? Egybalklikk.

Már olyrégóta akartam ezt írni, csak nem tudtam eldönteni, hogy elcsipogjam a twitteren, ami jó, mert gyors, de a feledés homályába vész, vagy írjak belőle blogot, ami nehéz és kemény munka, sok felkészülést és kitartást igényel, de cserébe...nyilván ugyanúgy a feledésbe merül, de nem annyira és nem olyan gyorsan. Egyébként mindegy, csak le akarom írni.

Szóval én nagyon díjaznám, ha a NetVibes megnyitott oldalait nem csak a jobb-felső sarokban lévő X-szel lehetne bezárni. Fitts törvényei alapján egy kis területet pontosan eltalálni az egérrel sok időt és figyelmi kapacitást igénybe vevő feladat. A lap bezárása pedig természetes folyamata az olvasásnak. Lehet, hogy apróságnak tűnik, de nagyon praktikus. Például a Picasában nagyon jól működik, hogy ha egy képre klikkelek, megjelenik nagyítva. Ha ezek után speciális dolgokat akarok vele csinálni, úgyis kiválasztom a megfelelő parancsot, de a legvalószínűbb, hogy vissza akarok térni a többképes nézetbe. Mi igényli a legkevesebb figyelmet? Az egyszerű, egy darab balklikk, bárhol (ami nem parancs).

Ugyanez kéne a NetVibesba is. A feedek elolvasása után ha klikkelek bárhol, zárja be az ablakot, és térjen vissza a többihez.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bártházi András · http://barthazi.hu 2007.03.24. 07:56:12

Azt tudod, hogy (ha bekapcsolod), ESC billentyűvel is be tudod zárni? Meg még egy halom más dolgot lehet csinálni billentyűzetről.

zhaoman 2007.03.24. 09:38:21

A Netvibes-ban én összecsukva tartom a feed-ek dobozait. Nekem legjobban az hiányzik, hogy nem lehet beállítani, hogy ha nincs új elem egy dobozban, akkor automatikusan csukódjon össze... roppntul tudnám díjazni!

Asszem 2007.03.24. 11:23:43

Tudom az ESC-et, és néha használom is a shortcutocat, de én legjobban azt szeretem, ha mindent meg tudok csinálni az egérrel. Ha lennének mouse-gesture-ok, az lenne a szuperigazi.

Az összecsukódás tényleg jó ötlet. Én még egy olyan alternatív nézetet is szívesen használnék, ahol az összes feed megtekinthető időrendben. Mint a régi Google Readerben.

Surfin · http://surfin.blog.hu 2007.03.24. 11:52:18

Ne! Picasában lehet, hogy tényleg jó, de ott ahol olvasni kell, nem biztos. Én ugyanis ilyenkor, ha valami miatt félbe kell hagynom a közepén (vmilyen másik lap, ablak, program... miatt), akkor általában kijelölöm a szót, ahol tartottam, hogy tudjam, honnan kell folytatni. És ha klikkelésre bázárulna, akkor az ilyenkor nem lenne túl szerencsés :(

Asszem 2007.03.24. 12:07:23

Csakugyan, erre nem is gondoltam...átmeneti megoldást kell találni. Mouse gesture? Duplaklikk?

Surfin · http://surfin.blog.hu 2007.03.24. 12:42:02

Duplaklikk se jó akkor már. Mert kijelölni is azzal a legegyszerűbb. Marad a triplaklikk :D. Vagy mouse gesture.

Asszem 2007.03.24. 13:36:57

Mégiscsak megoldható lenne a szimpla balklikk, mielőtt még túlbonyolítjuk és komplex ritmusképleteket követelünk meg klikkelés gyanánt :)

Ha mondjuk olyan területre klikkelnél, ahol nincs szöveg (nincs mit kijelölni), vagy a fejlécre, ott működhetne a dolog. Elég sok ilyen terület van.

De akár a jobbklikk is lehetne, annak nincs külön funkciója.
süti beállítások módosítása