Adóemeléssel fenyegetve
2007. június 16. írta: Asszem

Adóemeléssel fenyegetve

Még el sem dőlt, hogy lehet-e népszavazni, máris megindult a kampány. Az MSZP szépen lassan elkezdte csepegtetni, hogy amennyiben sikeres lesz a népszavazás, akkor a kieső bevételt valamilyen módon ugyanúgy elő kell teremteni.

Például adóemeléssel.

Nem szép taktika, de hatásos, az biztos. A magyar választó amúgy is érzékeny a gazdasági ígéretekre. Eddig választásokat lehetett megnyerni a minél több pénzt az embereknek szlogennel, most is ugyanez lesz, csak kicsit megcsavarva: az MSZP akkor nyer, ha a népszavazás "veszít", ezt pedig pontosan ugyanúgy érheti el, ahogyan a választást megnyerte: gazdasági ígérettel.

Már csak annyit kell hozzátenniük, hogy akkor sem mondanak le, ha minden kérdésben az igenek kerülnek többségbe, de akkora adóemelést fognak ezután végrehajtani, hogy Orbánnak ketté áll a füle tőle.

Azaz az egyszeri, nem kifejezetten fideszhű szavazó elgondolkozhat, hogy jó-e neki az, ha eltörölik a vizitdíjat és tandíjat, amit szerencsés esetben (ha nem beteg és nem jár felsőoktatási intézménybe) amúgy sem kellene megfizetnie, viszont az adója, amit biztos, hogy be kell fizetnie, az nagymértékben megemelkedik...

A válasz szerintem egyértelmű.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Surfin · http://surfin.blog.hu 2007.06.16. 15:20:32

Sztem is egyértelmű. Jöjjenek Viktorék, és akkor nem lesz tandíj, vizitdíj..., és még adót is csökkentenének :D
süti beállítások módosítása