Hülye adminisztráció megszűnése
2006. november 11. írta: Asszem

Hülye adminisztráció megszűnése

"Januártól nem kell nyilvántartást vezetniük a pedagógusoknak arról, hány órát töltenek otthon munkával - tudta meg a Népszabadság. Az oktatási tárca szerint eddig sem kellett volna, csak félreérthető volt az erről szóló, két hónapja megjelent jogszabály. Ezzel magyarázható, hogy az egyes iskolák eddig is eltérően értelmezték és tartották nyilván az otthoni munkát. A minisztérium szerint csak a pedagógusok által elvégzett munkákat akarták az eddigieknél részletesebben rögzíteni. Az érintettek ugyanakkor azt kifogásolták, hogy hiába jött ki heti 40 óránál több munka az otthoni felkészüléssel vagy dolgozatjavítással, arra túlórapénzt nem kaphattak, így az adminisztrációs terheik növekedését értelmetlennek tartották".


Navégre!!! Ennek már éppen itt volt az ideje. Sőt, el sem kellett volna kezdeni, főleg akkor, amikor a kormány épp a felesleges bürokrácia ellen próbálná felvenni a harcot. A tanároknak ugyebár 40 óra a heti munkaidő, de az intézetben csak 21 órát kell eltölteni, a maradék idő a felkészülésre, dolgozatjavításra, stb. adódik. És most minden suliban beindult a para, hogy ezzel is el kell számolni. Ami nem azért para, mert ugye nem mindig tölti ki az ember pontosan ezt az időt, hanem pontosan azért, mert ha ténylegesen leadminisztrálná, hogy mennyi időt is töltött el otthon az iskolával kapcsolatos dolgokkal, akkor lefelé kellene hazudnia! Mert ha több jön ki, mint negyven óra, azt nem fogadják el, hiszen ki kéne fizetni túlórának, ezért egyszerűen le kell tagadni őket. És ez, azonkívül, hogy adminisztrációs szempontból totálisan értelmetlen (hiszen úgysem tudja senki ellenőrizni, hogy otthon ténylegesen mennyit dolgozott valaki), megalázó is.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása