Érdemes-e iPhone-ról Androidra váltani?
2012. május 18. írta: Asszem

Érdemes-e iPhone-ról Androidra váltani?

Két hét próbaidőre el fogom cserélni az iPhone 4-emet egy Samsung Galaxy S2-re. Kíváncsi vagyok milyen lesz a visszaváltás iPhone-ról Androidra.

Az első érintőképernyős okostelefonom egy HTC Desire volt, ami egy új világot nyitott ki előttem ("HTC Deziré - minden várakozást felülmúlva"). Ekkor szerettem bele az okostelefonokba, ami addig csak funkcionális eszköz volt, az innentől hobbi és társ lett a mindennapokban.

Szerettem a Desire-t, és persze az új hobbi miatt szenvedéllyel vetettem bele magam a különböző blogokon, fórumokon zajló Apple vs. Android flamewarokba. Ah, régi szép idők! :)

Azért, hogy én is meglássam az "Apple csodát", amiről a fanboyok áradoznak elhatároztam, hogy váltok. Az új iPhone 4 Retina kijelzője volt azt hiszem az egyik fő érv. A másik pedig a Desire gyenge kamerája és kihangostása. 

Nagy elvárásokkal vártam a futárt ("Desireről iPhone-ra - előítéletek") és hát az első benyomásaim eléggé vegyesek voltak ("Az iPhone androidos szemmel"). Tényleg szép, tényleg gyors, tényleg nem laggol, de buta. 

Ez az ambivalencia egész idő alatt megmaradt bennem ("iPhone, amit gyűlölök és szeretek"). De akkor miért nem váltottam vissza Androidra?

Tavaly februárban lehetőségem adódott a Telenor jóvoltából az akkor jónak számtó HTC Desire HD-vel ("Szubjektív kritika - HTC Desire HD"). Akkor nem győzött meg teljesen, mégis mertem ajánlani ("Vegyél-e HTC Desire HD telefont?") azoknak, akiknek valamiért az iPhone nem a legjobb választás.

Közben sorozatosan jöttek az egyre jobb androidos telefonok. Láttam a Galaxy S megjelenését, láttam mennyien szeretik az SGS2-t. A HTC is kijött pár modellel, de azok már nem hoztak lázba. Igazándiból egyik sem. Viszonylag elégedetten használtam az iPhone-t, a korábban említett hibáival együtt.

Tavaly nyárig nagy reményeket fűztem az új iOS5 megjelenéséhez ("A New Hope - új értestési rendszer iPhone-ra"). Úgy gondoltam, hogy ráférne már egy igazán markáns frissítés az oprendszer működésére. Sajnos nem ezt kaptam, az értesítési rendszer sima androidos másolat lett (amivel amúgy semmi baj sincs, hiszen a great artist steal, mint az közismert ugyebár) az egyéb funkciók pedig nekem, aki nem Mac világban él, annyira sokat nem jelentenek. PC-n az iTunes nem egy szerethető termék.

Aztán ősszel megjelent az iPhone 4S és egy pillanatra sem merült fel bennem az upgrade szükségessége. A legnagyobb újításként beharangozott Siri úgysem tud magyarul és még ha tudni is, nem érzem nagy szükségét annak, hogy a telefonomhoz beszéljek.

Közben azt is megtapasztaltam, hogy nekem az iPad azért nem vált annyira központi kütyüvé, mert túl nagy ahhoz, hogy elférjen a zsebemben. A telefon viszont mindig nálam van, viszont annak meg pici a képernyője.

És ekkor megjelent a HTC Desire ONE X és a Samsung Galaxy S III

Na ekkor érett meg bennem az elhatározás, hogy visszaváltok iPhone-ról Androidra.

Óvatos duhajként egy barátommal 2 hétre cserélünk. Ő viszi az iPhone-t, én pedig megkapom az ő SGS2-esét. Ha két hét múlva is úgy gondoljuk, akkor véglegesítjük a cserét, én pedig - ha beválik az android és kicsit lejjebb mennek az árak és nem fogok elájulni az új iPhone 5-től a nyáron - akkor megveszem magamnak valamelyik Android csúcstelefont és végképp elszakadok az Apple világától.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása